Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γέμισε ο κόσμος Lamborghini!

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γέμισε ο κόσμος Lamborghini!

ΝΕΑ

Γέμισε ο κόσμος Lamborghini!

ΝΕΑ

Το 2023, πέρα από επετειακό έτος για την ιταλική μάρκα, ήταν και το κορυφαίο στην ιστορία της από άποψη πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας, δεν ήταν άλλη από τη Lamborghini Urus. Το Super SUV  της ιστορικής εταιρείας από τη Σαντ’Άγκατα Μπολονιέζε ανέβηκε στην κορυφή των πωλήσεων μοντέλων Lamborghini το 2023. Ταυτόχρονα, το νέο της hypercar, η Revuelto άρχισε να διατίθεται τον Νοέμβριο του 2023 και αμέσως άρχισε να… ξεπουλάει.

Για να δώσουμε μία τάξη μεγέθους στο θέμα της Revuelto, εάν κάποιος θέλει να την αγοράσει θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα τέλη του… 2026!

Λίγο καιρό μετά τη διάθεση της Lamborghini Revuelto στο ευρύ αγοραστικό κοινό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το hypercar έχει συμπληρώσει το μέγιστο όριο πωλήσεων για το 2024 και μερικές εβδομάδες μετά, συμπλήρωσε το όριο και για το 2025! Αυτήν την περίοδο, ελάχιστες μονάδες έχουν μείνει για κάποιον που θέλει να παραλάβει τη Revuelto το 2026.

Advertisement
Advertisement

Παρότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αναλυτικά τα νούμερα των πωλήσεων του ιταλικού hypercar, γνωρίζουμε ότι η Lamborghini πούλησε συνολικά 10.112 αυτοκίνητα το 2023, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της εταιρείας. Αυτό μεταφράζεται σε 10% αύξηση συγκριτικά με το 2022.

Η επιτυχία αυτή ήρθε σε ιδανικό χρονικό σημείο για τη θρυλική μάρκα, καθώς το 2023 έκλεισε 60 χρόνια «ζωής».

Advertisement

Τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν από εδώ και μπρος για τη Lamborghini. Η ιταλική μάρκα ετοιμάζει νέες, πιο αποδοτικές ακόμα εκδόσεις, με τη Revuelto SVJ να αποτελεί μέρος των άμεσων πλάνων.

Advertisement

Βάσει των επίσημων στοιχείων πάντως στις πωλήσεις των Lamborghini, η Urus είναι το best-seller της εταιρείας για το περασμένο έτος, με 6.087 μονάδες να παραχωρούνται σε πελάτες. Η Huracan ήρθε δεύτερη στη σχετική λίστα το 2023 με 3.962 μονάδες.

Το 2023, η Lamborghini αποκάλυψε επίσης και το πρωτότυπο Lanzador, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας. Θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, οι οποίοι συνδυαστικά θα αποδίδουν 1.341 ίππους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεγάλο αφιέρωμα: 60 χρόνια Lamborghini
Έρχεται στην Ελλάδα η Lamborghini Revuelto…
Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στις πίστες (+video)

Advertisement