Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche 2022

H super ασφαλής Porsche Cayenne

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H super ασφαλής Porsche Cayenne

Porsche 2022

H super ασφαλής Porsche Cayenne

Porsche 2022

Η νέα Porsche Cayenne αποτελεί χωρίς περιστροφές ένα από τα πιο ασφαλή μεγάλα luxury SUV, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την απόλυτη προστασία για τους επιβάτες της.

Advertisement
Advertisement

Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού οι έμπειροι τεχνικοί της Porsche έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να επιτύχουν αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της νέας Porsche Cayenne. Κυρίως σε εκείνα που υποβοηθούν τον οδηγό σε καθημερινή χρήση κάνοντας τη ζωή του πραγματικά εύκολη.

Η Cayenne λοιπόν, μεταξύ άλλων, εφοδιάζεται με ένα πρωτοποριακό σύστημα προβολής 360° που επιστρατεύει τέσσερις μεμονωμένες κάμερες ούτως ώστε να βοηθήσει με την είσοδο και την έξοδο από τις θέσεις στάθμευσης και ελιγμούς του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Οι καταλυτικές καινοτομίες του χρήσιμου συστήματος είναι η προοπτική με βάση την τρισδιάστατη οθόνη στο εσωτερικό. Ο αρωγός ελιγμών βοηθά τα μέγιστα στην πρόληψη συγκρούσεων ιδίως στους ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους, εκεί όπου η ορατότητα είναι κακή ή περιορισμένη.

Στην πράξη τώρα, η λειτουργία του υπερσύγχρονου συστήματος της Cayenne ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες έως και 10 km/h και εμφανίζει τον χώρο στάθμευσης σε 3D στην οθόνη αφής του PCM. Στην περίπτωση που ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης, αυτομάτως εμφανίζεται μια προειδοποιητική σήμανση στο PCM και, αν είναι απαραίτητο, μια ώθηση στο τιμόνι.

Advertisement

Κατόπιν, στη νέα Cayenne συναντάμε το έξυπνο σύστημα Trailer maneuver assistance. Η βοήθεια ελιγμών για τα ρυμουλκούμενα οχήματα, βοηθά ή και κατευθύνει το ίδιο το αυτοκίνητο κατά τη ρυμούλκηση. Με τον συγκεκριμένο τρόπο, η βοήθεια ελιγμών κάνει την αντίστροφη στάθμευση σαφώς αρκετά ευκολότερη. Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι απλά να βάλει το όχημα στην όπισθεν και να επιταχύνει απαλά.

Advertisement

Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει τον περιστροφικό ρυθμιστή του PCM για να ρυθμίσει συνεχώς τη γωνία που θα επιθυμούσε να τοποθετήσει το αυτοκίνητο του. Το σύστημα ενεργοποιεί το ίδιο το τιμόνι και κατευθύνει το ρυμουλκούμενο στην πορεία που έχει επιλέξει ο οδηγός.

Επίσης υπάρχουν οι λειτουργίες προειδοποίησης κατά την αποβίβαση και την έξοδο από χώρο στάθμευσης. Οι δύο λειτουργίες προειδοποίησης που προορίζονται να ενισχύσουν την ασφάλεια αφήνοντας ένα χώρο στάθμευσης.

Advertisement

Ο πρώτος προειδοποιεί τους επιβάτες του οχήματος να μην ανοίξουν μια πόρτα όταν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει από πίσω. Σε αυτή την περίπτωση, οι λυχνίες LED στο εσωτερικό της πόρτας ενεργοποιούν ένα κόκκινο φλας.

Αυτό το σύστημα προειδοποίησης παραμένει ενεργό για τρία λεπτά μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα. Η δεύτερη λειτουργία προειδοποιεί τον οδηγό εάν άλλα αυτοκίνητα πλησιάζουν ενώ εκείνος «βγαίνει» από ένα χώρο στάθμευσης όπου ο οδηγός δεν έχει εικόνα της κυκλοφορίας. Σημειώστε δε, πως το σύστημα περιλαμβάνει οπτική ειδοποίηση στην οθόνη PCM, ηχητική προειδοποίηση και, όπου απαιτείται, ενεργοποίηση του φρένου.

Εκτός από τα παραπάνω βέβαια, υπάρχει φυσικά και μια τεράστια ομπρέλα ασφάλειας από συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία δεν επιτρέπουν στη νέα Cayenne να αποκλίνει της προκαθορισμένης πορείας της.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια τεράστια αυτοπεποίθηση αλλά και ψυχική ευεξία τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες της. Η νέα Porsche Cayenne κάνει πράξη τον όρο της απόλυτης ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche Cayenne τα καταφέρνει άριστα στα δύσκολα (+video)
Είκοσι χρόνια Porsche Cayenne (+video)
Νέα Porsche Cayenne Turbo GT: Θηρίο 640 ίππων (video)