Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot Electric

Peugeot e-2008: Το ηλεκτρικό SUV που θα σας πάει παντού

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot e-2008: Το ηλεκτρικό SUV που θα σας πάει παντού

Peugeot Electric

Peugeot e-2008: Το ηλεκτρικό SUV που θα σας πάει παντού

Peugeot Electric

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι συναρπαστική. Για αυτό τον λόγο το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της Peugeot σας δίνει τη δυνατότητα κινηθείτε όπου εσείς θέλετε. Εντός και εκτός πόλης.

Advertisement
Advertisement

Με το Peugeot e-2008 και αποκτήστε πλήρη ελευθερία μετακίνησης, κάθε μέρα και ώρα, όπου κι αν πάτε.

Ένα χαρακτηριστικό που ανέκαθεν έκανε τα μοντέλα της Peugeot, να ξεχωρίζουν είναι και η δυναμική τους συμπεριφορά. Στην ηλεκτρική έκδοση του SUV της Peugeot, έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο χαρακτηριστικό αυτό καθώς η οδική του συμπεριφορά δεν διαφοροποιείται καθόλου σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή τα μοντέλα diesel. Οι άξονες μετάδοσης έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα και η κατανομή του βάρους είναι ιδανική. Ο οδηγός απολαμβάνει μία υψηλού επιπέδου κίνηση χωρίς ίχνος κραδασμών και θορύβου. Η απόλαυση συμπληρώνεται και από το αίσθημα της ελευθερίας κίνησης στο κέντρο της πόλης ακόμα και σε περιοχές απαγόρευσης της κυκλοφορίας των συμβατικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας με την ισχύ των 100 kW (136 ίπποι) και την άμεσα διαθέσιμη ροπή των 260Nm, εξασφαλίζει σε κάθε περίπτωση μία μοναδική ευκολία οδήγησης. Η μεγάλη ισχύς των 50 kWh της μπαταρίας χαρίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία της τάξεως των 310 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP. Η συγκεκριμένη μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ. για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη ροή και την κατανάλωση ενέργειας, απεικονίζονται στην κεντρική οθόνη και στην οθόνη του  i-Cockpit 3D, με τρόπο άμεσα κατανοητό από τον οδηγό. Στη λειτουργία του συστήματος περιλαμβάνονται και δύο επιλογές ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, οι οποίες είναι άμεσα προσβάσιμες από τον μοχλό ταχυτήτων :

  • Επιλογή Drive (D), η ανάκτηση είναι συμβατική, για οδήγηση παρόμοια με ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης ή diesel
  • Επιλογή Brake (B), η ανάκτηση ενεργείας επιτυγχάνεται και κατά την επιβράδυνση, αμέσως μόλις ο οδηγός αφήσει το γκάζι

Advertisement

Οι μπαταρίες βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα, διασφαλίζοντας ότι η επιλογή της ηλεκτρικής έκδοσης δεν θα επηρεάσει καθόλου τις επιδόσεις του e-2008. Επιπλέον, η διάταξη αυτή εξασφαλίζει ότι οι διαστάσεις του χώρου των επιβατών και του πορτμπαγκάζ παραμένουν ακριβώς ίδιες με τις αντίστοιχες εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσεως.

Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τη διαθέσιμη ισχύ του δικτύου :

  • 15 ώρες 30’ για πλήρη φόρτιση μέσω παροχής τύπου Green Up,
  • 7 ώρες 20’ για πλήρη φόρτιση μέσω WallBox (μονοφασικό ισχύος 7.4 kW)
  • 30’ για φόρτιση στο 80% της μπαταρίας μέσω δημόσιων σημείων φόρτισης ισχύος 100 kW.
  • Μέσω της οθόνης πλοήγησης του αυτοκινήτου, ή μέσω της εφαρμογής MyPeugeot του smartphone σας, είναι δυνατός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένης ώρας φόρτισης. Με αυτή τη λειτουργία μπορεί κανείς να ξεκινήσει ή να σταματήσει από απόσταση τη διαδικασία φόρτισης.
Advertisement

Τέλος για την εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών στην καμπίνα του αυτοκινήτου, έχει εξελιχθεί και ο παρακάτω εξοπλισμός :

  • ειδική θερμαντική αντίσταση ισχύος 5kW που παρέχεται από την μπαταρία κίνησης και εξασφαλίζει τη θέρμανση του χώρου των επιβατών,
  • αντλία θερμότητας και αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας που εξασφαλίζει συνθήκες παρόμοιες με εκείνες ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσεως. Το σύστημα είναι προσαρμοσμένο για βελτιστοποιημένη κατανάλωση ενέργειας,
  • θερμαινόμενα καθίσματα (ανάλογα με την έκδοση),
  • προγραμματισμός της θερμοκρασίας της καμπίνας μέσω της οθόνης αφής ή εξ’ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής MyPeugeot του smartphone, που θερμαίνει ή ψύχει την καμπίνα πριν από κάθε διαδρομή.

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

«Καυτές» οι πωλήσεις της Peugeot τον Σεπτέμβριο!

Peugeot 2008: Όλα τα συστήματα ασφαλείας

Οι τιμές του ηλεκτρικού Peugeot 2008 στην Ελλάδα