Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές του ηλεκτρικού Peugeot 2008 στην Ελλάδα

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι τιμές του ηλεκτρικού Peugeot 2008 στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές του ηλεκτρικού Peugeot 2008 στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Την στιγμή που το Peugeot 2008 ξεκινά την πορεία του στην Ελληνική αγορά, η ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις εκθέσεις της μάρκας ώστε οι μελλοντικοί αγοραστές να το δουν από κοντά και να το παραγγείλουν.

Advertisement
Advertisement

Το e-2008 παρουσιάστηκε μαζί με το μοντέλο (με τους συμβατικούς κινητήρες) στην Μασσαλία και το αναμένουν άμεσα στην Ευρώπη. Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή CarRadio, στο Thema Radio 104,6 και στον Τάκη Τρακουσέλλη, ο διευθυντής Marketing της Peugeot κος Μάνος Εμμανουήλ, στην Ελλάδα θα δούμε τα πρώτα αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Εκτός από την πρωτοπορία του ηλεκτρικού SUV η Peugeot, φέρνει στην κατηγορία και μία άλλη φιλοσοφία: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πρέπει να ξεχωρίζουν, πρέπει να… φέρονται ως απλά οχήματα με αυτόματο κιβώτιο». Οπτικά το e-2008 δεν διαφέρει από τα άλλα, εκτός από τα διακριτικά. Η Peugeot το έχει εξοπλίσει με μια μπαταρία 50kWh, με απόδοση 136 ίππων και αυτονομία 310 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Που διαφέρει

Οδηγώντας το e-2008 (μοντέλα προπαραγωγής και εξέλιξης) διαπιστώσαμε ότι η φιλοσοφία της Peugeot εφαρμόζεται. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποδίδουν άμεσα τη μέγιστη ροπή και δείχνουν την ένταση της δύναμής τους λίγο πριν ισορροπήσουν στην κίνηση. Επίσης όταν αφήνετε το… γκάζι επιβραδύνουν. Το e-2008 δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω.  Αυτό συμβαίνει επειδή η Peugeot (σοφά) έχει εκλογικεύσει τη δύναμη για να προστατεύσει την αυτονομία και αυτό το είδαμε καθώς το ηλεκτρικό SUV των Γάλλων δεν έχανε άμεσα, πολύτιμα χιλιόμετρα από το εύρος κίνησής του. Η μπαταρία του 2008 προσθέτει περίπου 350 κιλά βάρος στο αυτοκίνητο αλλά αυτό δεν αλλάζει την οδήγηση δραματικά αφού έχει κατανεμηθεί σωστά.

Οι τιμές του ηλεκτρικού Peugeot 2008 (το e-2008) θα ξεκινούν σύμφωνα με όσα είπε ο κος Εμμανουήλ από τις 32.900 ευρώ, χωρίς τις προσφορές ή τις ελαφρύνσεις, που μπορεί να ισχύσουν.

Advertisement