Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot

Peugeot 2008: Όλα τα συστήματα ασφαλείας

Ελλάδα 17:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot 2008: Όλα τα συστήματα ασφαλείας

Peugeot

Peugeot 2008: Όλα τα συστήματα ασφαλείας

Peugeot

Tο νέο SUV Peugeot 2008 εκφράζει το όραμα της μάρκας για το μέλλον της αυτοκίνησης και αποδεικνύεται ότι η τεχνολογία και η απόλαυση δεν είναι δύο έννοιες ασύμβατες.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο 2008 προέρχεται από την καρδιά της κατηγορίας των compact SUV, συμβάλλοντας στο δόγμα που αποτελεί και τη σημερινή επιτυχία των μοντέλων της Peugeot: Κυριαρχία μέσω του design αλλά και διαφοροποίηση μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Μοναδικό για την κατηγορία είναι το επίπεδο εξοπλισμού και ο αριθμός των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που προέρχονται από μοντέλα ανώτερων κατηγοριών και ενσωματώνουν την προηγμένη τεχνογνωσία της Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Στην εντυπωσιακή παλέτα του τεχνολογικού εξοπλισμού συμπεριλαμβάνονται: Drive Assist Plus, σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης (Επιπέδου 2) που συνδυάζει: Adaptive Cruise Control & λειτουργία Stop & Go, Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας Lane Positioning Assist που δίνει τη δυνατότητα επιλογής της τοποθέτησης του αυτοκινήτου (Lane Positioning) στη λωρίδα κυκλοφορίας (διαθέσιμο αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων), Auto Park Assist, το οποίο αναλαμβάνει τον αυτόματο χειρισμό των κινήσεων του τιμονιού κατά την είσοδο ή έξοδο από μία θέση στάθμευσης, επιτυγχάνοντας το παρκάρισμα ακόμα και σε θέσεις που η απόσταση από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα εμπρός και πίσω, είναι μόλις 60 εκατοστά. Τελευταίας γενιάς αυτόματο σύστημα πέδησης εκτάκτου ανάγκης με camera & radar, με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών ημέρα και νύχτα και σε ταχύτητες από 5 έως και 140 χλμ/ώρα.

Peugeot και Focal: Κοινός παρονομαστής η ποιότητα

Advertisement

Την εικόνα της ασφάλειας συμπληρώνουν: Η προειδοποίηση οδηγού για επικείμενο κίνδυνο (σύσταση για φρενάρισμα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο). Ενεργό σύστημα προειδοποίησης & διόρθωσης σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, με αναγνώριση της άκρης του δρόμου, ακόμα και χωρίς διαγράμμιση. Αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας φώτων για καλύτερη εστίαση της προσοχής στο δρόμο. Εκτεταμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (μονόδρομος, stop, κ.α.) με σύσταση τήρησης ορίων ταχύτητας. Ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας και ηλεκτρικό χειρόφρενο με αυτόματη λειτουργία.

Και για τα κινητά τηλέφωνα;

Advertisement

Έχοντας αναλάβει το ρόλο του συνοδηγού της καθημερινότητάς μας, τα smartphones βρίσκουν τη θέση τους και στο νέο 2008. Όλες οι πληροφορίες μεταφέρονται από το smartphone στην κεντρική οθόνη χάρη στη λειτουργία Mirror Screen που περιλαμβάνει και τα πρωτόκολλα σύνδεσης Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink.

Peugeot e-2008: Η επόμενη ημέρα στα Sport Utility Vehicles

Εκτός από τη θέση επαγωγικής φόρτισης του κινητού, στο μοντέλο περιλαμβάνονται και 4 θύρες USB ανάλογα με την έκδοση : μία Type A Data & μία Type C Charging εμπρός + 2 θύρες Type A Charging πίσω.

Advertisement