Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το νέο Honda HR-V e:HEV (+τιμές)

Ελλάδα 11:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το νέο Honda HR-V e:HEV (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το νέο Honda HR-V e:HEV (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Ξεκίνησε η εμπορική πορεία της νέας γενιάς του compact SUV της Honda, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι η νέα, τρίτη γενιά του compact SUV της Honda, HR-V, με μεγάλα όπλα της τη σύγχρονη εμφάνιση, τις πλήρως αναβαθμισμένες τεχνολογίες και, φυσικά, το υβριδικό σύστημα e:HEV.

Σε επίπεδο εμφάνισης, το τμήμα design του ιαπωνικού brand χάρισε στο νέο HR-V μια coupe εμφάνιση, με μυώδη χαρακτήρα. Η μάσκα είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ενσωματώνοντας το λογότυπο της Honda, και τα φώτα ξεχωρίζουν τόσο για το «επιθετικό» σχήμα τους όσο και για την έντονη οπτική υπογραφή των φωτών ημέρας.

Στο πίσω μέρος μεγάλος πρωταγωνιστής είναι η λεπτή LED μπάρα που ενώνει τα κομψά φωτιστικά σώματα και «διαπερνά» το έμβλημα της ιαπωνικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΕΔΩ

Στο εσωτερικό το βλέμμα μαγνητίζει η κεντρική οθόνη αφής 9,0” για το ταχύτερο σε απόκριση σύστημα πολυμέσων που είναι συμβατό τόσο με Apple CarPlay (μέσω WiFi, καλωδίου ή Bluetooth) όσο και Android Auto (μέσω καλωδίου).

Advertisement

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου παραμένουν ίδιες, αλλά οι επιβάτες κερδίζουν σε άνεση, μιας και έχουν περισσότερο αέρα για τα πόδια τους και το κεφάλι τους. Από την άλλη, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 10 χλστ. προσδίδοντας στο νέο HR-V ακόμα μεγαλύτερο εκδρομικό προσανατολισμό.

Advertisement

Για την κίνηση του αυτοκινήτου φροντίζει το υβριδικό σύστημα e:HEV (δείτε εδώ πώς λειτουργεί), απαρτιζόμενο από δύο ηλεκτροκινητήρες (εμπρός/πίσω) που συνεργάζονται με τον γνωστό 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,5 λτ. i-VTEC, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 131 ίππους και τα 253 Nm ροπής. Η κίνηση φτάνει στους μπροστινούς τροχούς μέσω πρωτοποριακού κιβωτίου ταχυτήτων μονής σχέσης που προσομοιώνει την λειτουργία ενός CVT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το θερμικό μοτέρ δεν κινεί τους τροχούς, αλλά λειτουργεί ως μονάδα παραγωγής ενέργειας για τη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου, η οποία βρίσκεται κάτω από τον χώρο αποσκευών. Από τα ηλεκτρικά μοτέρ το μπροστινό είναι αυτό που μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς, με το έτερο να εκτελεί χρέη γεννήτριας.

Advertisement

Το «παρών» δίνουν και  3 προγράμματα λειτουργίας (EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive), τα οποία εναλλάσσονται δίχως την παρέμβαση του οδηγού. Στο EV το HR-V χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, στο Hybrid ο βενζινοκινητήρας τροφοδοτεί το ηλεκτρικό μοτέρ και στο Engine ο βενζινοκινητήρας εμπλέκεται άμεσα στην κίνηση του compact SUV (σε συγκεκριμένο εύρος ταχύτητας).

Το νέο Honda HR-V καταφτάνει με εμπλουτισμένη, πλούσια δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων συναντάμε:

Collision Mitigation Braking System (CMBS): Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος που υποστηρίζεται από την εμπρόσθια ευρυγώνια κάμερα. Αυτή αναβαθμίζεται με βελτιωμένη λειτουργία τη νύχτα και για ανίχνευση πεζού, σε συνθήκες φτωχού φωτισμού.

Adaptive Cruise Control: Διαχειρίζεται αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιτρέποντας στο HR-V να ακολουθεί τους αργούς ρυθμούς κυκλοφορίας σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Low Speed Brake System (Σύστημα Φρεναρίσματος Σε Χαμηλές Ταχύτητες) το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου για να ανιχνεύει κίνδυνο επικείμενης σύγκρουσης με τοίχο ή άλλο εμπόδιο υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης ή αν κατά λάθος πατήσετε πιο δυνατά το γκάζι.

Παράλληλα, προσφέρεται Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας, Enhanced Road Departure Mitigation System, Σύστημα Αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας και Front & Rear Collision Mitigation Throttle Control (Έλεγχος Γκαζιού για Αποφυγή Εμπρόσθιας ή Οπίσθιας Σύγκρουσης).

Το νέο Honda HR-V είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από τα 32.500 ευρώ. Αναλυτικά οι τιμές:

HR-V 5D 1.5 HYBRID CVT ELEGANCE – 32.500 ευρώ
HR-V 5D 1.5 HYBRID CVT ADVANCE –  35.300 ευρώ
HR-V 5D 1.5 HYBRID CVT ADVANCE STYLE – 38.500 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο αυτόνομος εργάτης της Honda (+video)
EICMA 2021: Honda CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary
EICMA 2021: H εντυπωσιακή παρουσία της Honda