Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda HR-V e:HEV: Πως λειτουργεί το υβριδικό του σύστημα (+video)

Ελλάδα 6:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda HR-V e:HEV: Πως λειτουργεί το υβριδικό του σύστημα (+video)

ΝΕΑ

Honda HR-V e:HEV: Πως λειτουργεί το υβριδικό του σύστημα (+video)

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα μερικά παραπάνω στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου HR-V καθώς και ένα κατατοπιστικό βίντεο για την λειτουργία του υβριδικού συστήματος.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Honda HR-V αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης από τα τέλη του έτους και θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με το προηγμένο και ιδιαίτερα αποδοτικό υβριδικό σύστημα e:HEV που βασίζεται σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ και ένα βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.500 κ.εκ..

Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος είναι στους 131 ίππους και η ροπή στα 235 Nm με την μέση εργοστασιακή κατανάλωση να είναι στα 5,4 λίτρα/100 χλμ. και η εκπομπή στα 122 γραμμ./χλμ. (WLTP). Σχετικά με τις επιδόσεις το νέο HR-V χρειάζεται 10,6 δευτερόλεπτα για να καλύψει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο το υβριδικό σύστημα προέρχεται από το Jazz και συνδυάζει δύο κόμπακτ  ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες που λειτουργούν παράλληλα με έναν βενζινοκινητήρα 1.5 DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson.

Advertisement
Advertisement

 

Ιδιαίτερης μνείας χρίζει το πρωτοποριακό κιβώτιο ταχυτήτων που προσομοιώνει την λειτουργία ενός CVT. Δεν υπάρχει κιβώτιο με γρανάζια, μήτε μετατροπέας ροπής, αλλά ένα κιβώτιο μονής σχέσης με ένα locκ-up συμπλεκτάκι που συνεργάζεται με το ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80 kW, όταν το άλλο λειτουργεί περισσότερο σαν γεννήτρια για την φόρτιση της μπαταρίας. Η οποία έχει μεγαλώσει σε στοιχεία φτάνοντας από τα 48 (του Jazz) στα 60.

Advertisement

Όπως και στο Jazz, έτσι και στο υβριδικό HR-V υπάρχουν τρία προγράμματα κίνησης. Το Hybrid για καθημερινή χρήση, το Sport για πλήρη ισχύ και το Econ για βέλτιστη εξοικονόμηση καυσίμου. Υπάρχει και η επιλογή B για μέγιστη ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση, η οποία προσαρμόζεται και από τα paddles στο τιμόνι.

Advertisement

Τέλος, να πούμε πως η Honda θα εξηλεκτρίσει όλα τα βασικά της μοντέλα στην Ευρώπη έως το τέλος του 2022.

Περισσότερα για το νέο Honda HR-V που το περιμένουμε και στην χώρα μας στα τέλη του 2021 μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πάντα για το νέο Honda HR-V e:HEV (+video)
Έτσι θα δείχνει το νέο Honda Civic Type R
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο πεντάθυρο Honda Civic