Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πωλήσεις Αυτοκινήτων: Κάτω η Ευρώπη, πάνω η Ελλάδα

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλήσεις Αυτοκινήτων: Κάτω η Ευρώπη, πάνω η Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Πωλήσεις Αυτοκινήτων: Κάτω η Ευρώπη, πάνω η Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Η αγορά όχι απλά διατηρεί τις πωλήσεις σε καλά επίπεδα αλλά μήνα με το μήνα επανέρχεται όλο και περισσότερο σε προ πανδημίας εποχή…

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα με τις παραγωγές των αυτοκινήτων συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Μπορεί στο βάθος του… τούνελ να αρχίζει σιγά – σιγά κάτι να φαίνεται, όμως τα στελέχη της αγοράς θεωρούν πως θα πρέπει να περάσουν ίσως και δύο χρόνια μέχρι να επανέλθει η αγορά σε ρυθμούς προ πανδημίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου και για τις χώρες της ΕΕ, οι πωλήσεις αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση 8,1%. Σε απόλυτους αριθμούς τα 8.191.692 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν έπεσαν στις 7.529.965 μονάδες τη φετινής χρονιάς.

Τη ώρα που στη Ευρώπη οι πωλήσεις πέφτουν, στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Η ποσοστιαία άνοδος άγγιξε το 3% το οποίο μεταφράζεται σε 90.727 ταξινομήσεις αντί των 88.091 μονάδων του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021.

Advertisement
Advertisement

Πολύ καλός μήνας ο Οκτώβριος

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν το πρώτο δεκάμηνο, καθώς τον Οκτώβριο παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη άνοδος στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, με την Ελλάδα όμως να πάει… τα κοντέρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, στην Ε.Ε. οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,2% με τις ταξινομήσεις σε απόλυτους αριθμούς να αγγίζουν τις 745.855, από 66.861 τον Οκτώβριο του 2021.

Advertisement

Όσο για την Ελλάδα, η ποσοστιαία άνοδος άγγιξε το 23%, με τις πωλήσεις να αγγίζουν τις 7.791 μονάδες αντί των 6.335 τον Οκτώβριο του 2021.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Τούρκοι θέλουν τον «Μινώταυρο»;
SUV και υβριδικά προτιμούν οι Έλληνες!
Ποια είναι τα 3 ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο;

 

Advertisement