Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsMOTO

ΑΓΟΡΑ

Hyundai Ευρώπης: Ρεκόρ μεριδίου αγοράς τον Οκτώβριο

  • newsautoteam

Η Hyundai ανέτρεψε την τάση της αγοράς και πέτυχε μερίδιο αγοράς 4,5% τον Οκτώβριο. Κυριάρχησε στην Ισπανική αγορά για πρώτη φορά στην ιστορία της,κατέλαβε την πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη φορά στη Γερμανία και την τρίτη θέση στη Γαλλική αγορά.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στο Tucson, το δεύτερο μοντέλο της Hyundai με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη μέχρι στιγμής το 2021

 

Η εταιρεία κατέγραψε συνολικά 43.629 ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις EFTA (Ισλανδία, Λιχτενστάϊν, Νορβηγία και Ελβετία) και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, ανατρέποντας τη συνολική τάση της αγοράς της τάξεως του -29,3%.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου, η Hyundai κατέγραψε 427.015 μονάδες, αυξημένες κατά 22,7% σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι 2,7% για τον κλάδο συνολικά.

«Μολονότι ολόκληρος ο κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα προσφέρουν μια αισιόδοξη προοπτική για τη Hyundai σε όλη την Ευρώπη. Δεν ικανοποιούμε μόνο τις ανάγκες των πελατών μας προσφέροντας την ευρύτερη γκάμα κινητήρων, αλλά μπορούμε να ξεπεράσουμε την συνολική τάση των πωλήσεων αυτοκινήτων» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President and CEO της Hyundai Motor Europe.

Στην Ισπανία

Η Hyundai για πρώτη φορά κατάφερε να ηγηθεί στην Ισπανική αγορά τον Οκτώβριο, διαθέτοντας 5.844 μονάδες δίνοντας την ευκαιρία στην εταιρεία να επιτύχει μερίδιο αγοράς 9,9%, το υψηλότερο μέχρι σήμερα στην Ισπανία.

Αυτά τα αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν αύξηση 57,4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020. Συνολικά, η Hyundai διέθεσε 42.534 μονάδες στην Ισπανία στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2021, κατακτώντας μερίδιο αγοράς 6,4% και αύξηση 29,4%, έναντι 5,6% για την υπόλοιπη αγορά.

Αυτά τα αποτελέσματα διατηρούν τη Hyundai στην έκτη θέση στην Ισπανία για το σύνολο του έτους και καθιστούν την εταιρεία την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στο Top 10.

Στην Γερμανία

Μετά από δύο πολύ δυνατούς μήνες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, η Hyundai αύξησε το μερίδιο αγοράς της και στην Γερμανία φθάνοντας στο 4,5% τον Οκτώβριο με 8.096 ταξινομήσεις. Εκτός από το ότι ξεπέρασε τη συνολική τάση της αγοράς, αυτό το αποτέλεσμα προαναγγέλλει το καλύτερο μηνιαίο αποτέλεσμα της εταιρείας τον Οκτώβριο στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου της Ευρώπης.
Τα συνολικά αποτελέσματα είναι επίσης θετικά για την αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία. Η Hyundai διέθεσε 87.869 οχήματα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο που αντιπροσωπεύουν μερίδιο αγοράς 4,0%. Αυτό σημαίνει αύξηση 0,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Χάρη σε αυτά τα εξαιρετικά μηνιαία αποτελέσματα, η Hyundai είναι για τρίτη συνεχόμενη φορά ο πιο επιτυχημένος εισαγωγέας στη Γερμανία. Χάρη στην διαθεσιμότητα όλων των μοντέλων της, η Hyundai κοιτάζει τους τελευταίους μήνες του 2021 με σιγουριά, παρά τις αρνητικές προβλέψεις για τη συνολική αγορά.

Στην Ιταλία

Στην Ιταλία, η Hyundai γιόρτασε έναν ακόμη μήνα ρεκόρ, με μερίδιο αγοράς 4,3%. Αυτό αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση 7,2%, σε σύγκριση με το ποσοστό -35,7% για τη συνολική αγορά.

Η εταιρεία είχε επίσης ανοδική πορεία από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο με 38.781 ταξινομήσεις στη χώρα μέχρι στιγμής φέτος, που αντιπροσωπεύει αύξηση 33,62% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020, δίνοντας στη Hyundai μερίδιο αγοράς 3,06% μέχρι σήμερα, από 2,58% το 2020.

Στην Αγγλία

Η Hyundai σημείωσε επίσης υψηλές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο, με 5.447 ταξινομήσεις. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας ανήλθε στο 4,1%, από 2,4% τον ίδιο μήνα του 2020. Αντίστοιχα, το μερίδιο αγοράς της Hyundai από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο ήταν 3,4%, με 58.372 ταξινομήσεις συνολικά.

Στη Γαλλία

Παράλληλα στη Γαλλία, η Hyundai διέθεσε τον περασμένο μήνα 3.593 μονάδες – αύξηση που ανέρχεται στο 11% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020 και μερίδιο αγοράς 2,7%, που είναι η καλύτερη επίδοση της μάρκας από το 2012 που η Hyundai Motor France έγινε θυγατρική εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, η εταιρεία κατέγραψε συνολικά 37.868 ταξινομήσεις στη χώρα, αυξημένες κατά 29% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με μερίδιο αγοράς 2,2% από την αρχή του έτους έως σήμερα.

Το Tucson και το Ioniq 5 οδηγούν την επιτυχία

Η επιτυχία της Hyundai σε όλη την Ευρώπη μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, με κυριότερους την εξαιρετικά θετική απήχηση του Ioniq 5, του πλήρως ηλεκτρικού μεσαίου CUV της εταιρείας, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο καθώς και του SUV Tucson που αυτή τη στιγμή αποτελεί το δεύτερο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη. Τα δύο μοντέλα έλαβαν πρόσφατα τη μέγιστη συνολική βαθμολογία πέντε αστέρων στη δοκιμή ασφάλειας του Euro NCAP.

Το Tucson (1.856 μονάδες) και το i20 (1.139 μονάδες) ήταν πρωταγωνιστές στις υψηλές πωλήσεις της Hyundai στην Ισπανία. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, το Tucson ηγήθηκε της κατηγορίας C-SUV με 16.730 πωλήσεις – σημειώνοντας αύξηση 82,8% από έτος σε έτος – αποτελώντας το δεύτερο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ισπανική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Spider-Man μέσα στο Hyundai Ioniq 5 (video)
Hyundai: Με στιλ αλά Tucson και τα άλλα SUV της
Hyundai i30 N: Κορυφαία διάκριση

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto