Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ανανέωση για το Mazda MX-5 (+τιμές)

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το Mazda MX-5 (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Ανανέωση για το Mazda MX-5 (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Η Mazda «φρεσκάρει» το δημοφιλές roadster της, διανθίζοντας το με νέα στιλιστικά στοιχεία και ενισχυμένη συνδεσιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda υπέβαλε σε ανανέωση το δημοφιλές roadster μοντέλο της, MX-5 εξοπλίζοντάς το με ακόμη περισσότερο στιλ, διευρυμένες δυνατότητες εξατομίκευσης με νέα χρώματα, και ενισχυμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Τα παραπάνω υιοθετεί σε σημαντικό βαθμό και η νέα ειδική έκδοση Takumi με το νέο εξωτερικό χρώμα Deep Crystal Blue Mica, τις ζάντες της BBS διαστάσεων 16 και 17 ιντσών, τη σκούρα κόκκινη οροφή soft-top και τη λευκή δερμάτινη επένδυση. Όπως αναφέρει επιπλέον η Mazda η οροφή soft-top διαθέτει καλύτερη ηχομόνωση, εμποδίζοντας τους εξωτερικούς θορύβους να εισβάλλουν στην καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την έκδοση targa, η σκληρή οροφή είναι από τις ταχύτερα ανοιγόμενες στην αγορά χάρη σε έναν μικρό μηχανισμό που ολοκληρώνει τη διαδικασία σε 13 sec – ακόμα και εν κινήσει μέχρι τα 10 χλμ./ώρα.  Στο εσωτερικό, οδηγός και συνοδηγός κάθονται χαμηλότερα από ότι στα προηγούμενα MX-5 και απολαμβάνουν καλύτερη ορατότητα καθώς και ευκολότερη ρύθμιση των καθισμάτων.

Η Mazda συμπεριέλαβε επίσης και το σύστημα ασύρματης διασύνδεσης με Apple CarPlay τόσο στην έκδοση με soft-top όσο και στην έκδοση RF, ενώ προαιρετικά διατίθεται το ηχοσύστημα της BOSE® των 9 ηχείων καθώς και το σύστημα πλοήγησης Mazda SD με τρισδιάστατη απεικόνιση.

Επιπροσθέτως, η Mazda ανακοινώνει την επέκταση της διαθεσιμότητας της επετειακής έκδοσης του MX-5 για τα 100 χρόνια Mazda. Η εν λόγω edition διακρίνεται για το «πάντρεμα» Λευκού Snowflake White Pearlescent για το αμάξωμα με το μπορντό στις μοκέτες και τις δερμάτινες ταπετσαρίες.

Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον Skyactiv-G 1.5, που αποδίδει 132 PS και 152 Nm αλλά και τον 2λιτρο Skyactiv-G με απόδοση 184 PS στις και 205 Nm ροπής, διαθέσιμα στις 4.000σ.α.λ.

Advertisement

Το σημερινό Mazda MX-5 είναι το ελαφρύτερο στην ιστορία, ενώ διακρίνεται και για τη συμπεριφορά του στις στροφές. Αυτό κατέστη δυνατό λόγω των έξυπνων τροποποιήσεων στο πλαίσιο και τη δομή του αμαξώματος, το σημαντικά υψηλότερο ποσοστό χρήσης χάλυβα και αλουμινίου υψηλής αντοχής, και την τέλεια κατανομή βάρους μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, αναφέρει η Mazda.

Το MX-5 του 2021 εφοδιάζεται με τη δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης i-Activsense, που περιλαμβάνει: Προειδοποίηση ακούσιας εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning System – LDWS),  Υποβοήθηση στάθμευσης (RCTA), που προειδοποιεί τον οδηγό για την πίσω διασταυρούμενη κυκλοφορία όταν εκείνος κινείται με όπισθεν, Σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας (Lane Change Assistant Plus – BSM), που ελέγχει τα τυφλά σημεία, και το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού Matrix LED με μεταβαλλόμενα προγράμματα.

Η τιμή εκκίνησης του Mazda MX-5 2021 στην Ελλάδα ανέρχεται στις 26.860 ευρώ (Challenge G132 Sof top).

Advertisement

Οι τιμές αναλυτικά:

Mazda MX-5 1.5 λτ. (soft top) Challenge: 26.859 ευρώ
Mazda MX-5 1.5 λτ. (soft top) Takumi: 36.115 ευρώ
Mazda MX-5 1.5 λτ. (soft top) Edition 100: 35.950 ευρώ
Mazda MX-5 2.0 (soft top) Revolution: 35.065

Mazda MX-5 1.5 λτ. (RF) Revolution: 36.115 ευρώ
Mazda MX-5 2.0 λτ. (RF) Takumi: 42.518 ευρώ
Mazda MX-5 2.0 λτ. (RF) Revolution Top: 42.047 ευρώ

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Mazda MX-30 (+video)
Τριάντα χρόνια ιστορίας των MX μοντέλων της Mazda
Mazda: Αποχρώσεις με ψυχή και ιστορία