Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Βόλτα στο θρυλικό Targa Florio με Triumph

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βόλτα στο θρυλικό Targa Florio με Triumph

NEWSMOTO

Βόλτα στο θρυλικό Targa Florio με Triumph

NEWSMOTO

Μια Triumph Bonneville και ένας αναβάτης μας ταξιδεύουν στον παλαιότερο αγώνα μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου στον κόσμο, το Targa Florio.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην το γνωρίζεται πολλοί, αλλά η Σικελία διοργάνωνε στις αρχές του προηγούμενου αγώνα έναν από τους σημαντικότερους αγώνες μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου στον κόσμο. Το Targa Florio είναι αν όχι ο πιο διάσημος, σίγουρα ένας από τους πιο διάσημους αγώνες του κόσμου με την ιστορία του να είναι γεμάτη με ομορφιές, αλλά και δράματα.

Στις αρχές του 1900 η διαδρομή του Targa Florio φιλοξένησε αγώνες αλόγων και κάρων. Αργότερα, όταν η τεχνολογία αναπτύχθηκε, άρχισαν να πραγματοποιούνται αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Η μοτοσικλετιστική διαδρομή περιλάμβανε τρεις γύρους και οι πρώτοι αγώνες έγιναν μεταξύ του 1920 και 1930.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τις μικρές ιταλικές μάρκες, στου αγώνες του Targa Florio έπαιρναν μέρος και παγκόσμιοι κατασκευαστές όπως η BMW, η Moto Guzzi και η Harley Davidson, ενώ αργότερα προστέθηκαν η Triumph και η Norton. Η διαδρομή για τις μοτοσικλέτες είχε μήκος 108 χιλιόμετρα και έγινε διάσημη για δύο πράγματα. Το ένα ήταν η ομορφιά του τοπίου και το δεύτερο η επικινδυνότητά της.

Λόγω των πολλαπλών θανάτων και σοβαρών τραυματισμών ο αγώνας του Targa Florio εγκαταλείφθηκε για πάντα στο τέλος της δεκαετίας του 1970. Ο Freddie Dobbs αποφάσισε να επισκεφτεί την ιστορική διαδρομή του Targa Florio και να μας ξεναγήσει στα παλιά paddock και την πανέμορφη διαδρομή στη σέλα μας Triumph Bonneville.

Advertisement

Δείτε το βίντεο της ιστορικής Targa Florio.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με καρδιά από Interceptor η νέα Royal Enfield Super Meteor
Το ηλεκτρικό μέλλον της Honda ξεκινάει τώρα
Με σπορ διαθέσεις η νέα BMW R1250R