Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το ηλεκτρικό μέλλον της Honda ξεκινάει τώρα

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό μέλλον της Honda ξεκινάει τώρα

NEWSMOTO

Το ηλεκτρικό μέλλον της Honda ξεκινάει τώρα

NEWSMOTO

Η Honda παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό scooter με στόχο να έρθει στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2023.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το περίπτερο της Honda στην EICMA να ήταν γεμάτο με νέα μοντέλα όπως το Transalp και το Hornet, ωστόσο ιδιαίτερο βάρος έριξε η ιαπωνική μάρκα στο πρώτο της ηλεκτρικό scooter που έρχεται στην Ευρώπη. Πρόκειται για το EM1 e: το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο από το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ παράλληλα είναι η απαρχή μιας έντονης δραστηριότητας της Honda στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Άλλωστε η Honda έχει ήδη σχεδιάσει να παρουσιάσει μέχρι το 2025 περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα σε μεγάλο φάσμα κατηγοριών, με απώτερο στόχο μέχρι το 2040 όλα τα μοντέλα της να είναι μηδενικών ρύπων. Το ΕΜ1 e: λοιπόν είναι ένα μικρό scooter μικρομετακίνησης το οποίο έρχεται να σταθεί δίπλα στα Yamaha Neo’s και Piaggio One.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του είναι απλός με πολύ μικρές διαστάσεις και καθαρές γραμμές. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά αναβατών οι οποίοι θέλουν ένα έξυπνο και διασκεδαστικό μέσο μεταφοράς με μηδενικούς ρύπους και συνδεσιμότητα. Τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά μπορούμε να εικάσουμε ότι θα έχει απόδοση περίπου 2 kW με τελική ταχύτητα στα 35-45 χλμ/ώρα και αυτονομία κοντά στα 40 χιλιόμετρα.

Το σύστημα μπαταρίας είναι εξελιγμένο από την ίσια της Honda και ονομάζεται Mobile Power Pack. Είναι σχεδιασμένο βάσει του πρωτοκόλλου που υπογράφηκε στο μνημόνιο για τις ανταλλακτικές μπαταρίες μεταξύ Yamaha, Honda, Piaggio, ΚΤΜ και μπορεί η αποσπώμενη μπαταρία του EM1 e: να φορτιστεί στο σπίτι ή στην εργασία. Επιπλέον, η μπαταρία είναι συμβατή με τους σταθμούς ανταλλακτικών μπαταριών της Honda που αναμένεται να κατασκευαστούν και στις πόλεις της Ευρώπης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με έμπνευση από τα 70’s η νέα Honda CL500 (+video)
EICMA 2022: Στο περίπτερο της Honda η νέα Transalp
Αυτός είναι ο νέος ζωηρός χρωματισμός του Honda X-ADV

Advertisement