Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Σάρωσε τα ρεκόρ το ηλεκτρικό scooter της Seat

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σάρωσε τα ρεκόρ το ηλεκτρικό scooter της Seat

NEWSMOTO

Σάρωσε τα ρεκόρ το ηλεκτρικό scooter της Seat

NEWSMOTO

Ακόμα δεν έχει προλάβει να παρουσιαστεί επίσημα και το νέο Seat MO 125 Performance διαλύει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο.

Advertisement
Advertisement

Η Seat MO, το παρακλάδι της ισπανικής μάρκας στο κομμάτι της αστικής μετακίνησης, δουλεύει εντατικά πάνω σε μια νέα έκδοση του δυναμικού ηλεκτρικού της scooter ΜΟ eScooter 125. Το καινούριο scooter μπορεί να αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση EICMA 2022 στο Μιλάνο στις 8 Νοεμβρίου, ωστόσο ήδη έχει κατακτήσει σημαντικά βραβείο και ρεκόρ Guinness.

Οι μηχανικοί της Seat θέλοντας να αποδείξουν ότι η νέα έκδοση Performance είναι για πραγματικά σκληρές καθημερινές συνθήκες το έβγαλαν από τους δρόμους της πόλης και το έβαλαν στην πίστα Zuera International Circuit στη Σαραγόσα (Ισπανία). Εκεί, το MO 125 Performance, με έντονο καμουφλάζ για να μην αποκαλυφθεί πριν την επίσημη παρουσίασή του, δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες και κατάφερε να αποσπάσει δύο ρεκόρ Guinness.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη δοκιμασία είχε να κάνει με μια ομαδική σκυταλοδρομία και η δεύτερη με μια σόλο οδήγηση. Στόχος και στις δύο περιπτώσεις ήταν η συνεχόμενη οδήγηση για 24 ώρες και η μεγαλύτερη απόσταση που θα μπορούσε να διανύσει. Σε 48 ώρες το ισπανικό scooter κατάφερε να διανύσει 2.588 χιλιόμετρα, περίπου το ισοδύναμο της απόστασης μεταξύ Βαρκελώνης και Ελσίνκι (Φινλανδία) σε ευθεία γραμμή.

Στην ομαδική προσπάθεια πήραν μέρος πέντε έμπειροι αναβάτες και κατάφεραν σε 24 ώρες να διανύσουν 1.430 χιλιόμετρα, περισσότερο από τη διπλάσια δηλαδή απόσταση από τον προηγούμενο παγκόσμιο τίτλο ρεκόρ Guinness. Στην ατομική προσπάθεια, ο Ιταλός αναβάτης Valerio Boni, οδήγησε το MO 125 Performance για 1.158 χιλιόμετρα σε 24 ώρες με στάσεις μόνο για αλλαγή μπαταρίας και μικρά διαστήματα ξεκούρασης. Η νέα έκδοση του Seat MO eScooter 125 Performance θα παρουσιαστεί επίσημα στις 8 Νοεμβρίου στο Μιλάνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Seat MO eScooter
Διαγωνισμός newsmoto: Ο μεγάλος νικητής παρέλαβε το SEAT Mo (video)
Seat MÓ 125: Δοκιμές σε άμμο και χιόνι

Advertisement