Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 9: Η επέλαση της Honda

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 9: Η επέλαση της Honda

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 9: Η επέλαση της Honda

NEWSMOTO

Ο αναβάτης της Honda, Jose Ignacio Cornejo, έκανε ένα βήμα προς τη νίκη στην κατηγορία των μοτοσυκλετών του Dakar για το 2021, καθώς άνοιξε τη διαφορά του για περισσότερα από 10 λεπτά μετά την πτώση του Toby Price στην 9η Ειδική.

Advertisement
Advertisement

Ο Cornejo ρίχτηκε στη μάχη των 465 χλμ γύρω από τη Neom, όντας ένα λεπτό και έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον αναβάτη της KTM, Toby Price, έχοντας πάρει την πρώτη του νίκη σε ειδική του εφετινού ράλι τη Δευτέρα. Ο Χιλιανός παραλίγο να πετύχει και 2η νίκη, ωστόσο ο team mate του στη Honda, Kevin Benavides, είχε άλλα σχέδια. Τελικά τερμάτισε 1’34” πίσω από τον Benavides, ο οποίος σημείωσε τη δεύτερη νίκη του για το Dakar του 2021.

Αναμφίβολα, συμβάν του αγώνα ήταν η άσχημη πτώση του Price που μεταφράστηκε σε πολλές μελανιές, μια σπασμένη κλείδα αλλά και το τέλος του εφετινού Dakar για τον Αυστραλό. Σε μια όμορφη στιγμή του -δυσάρεστου κατά τ’ άλλα- συμβάντος, οι Ricky Brabec (Honda) και Sam Sunderland (KTM) έχασαν περίπου 15 λεπτά, δίνοντας τις πρώτες βοήθειες στον Price, έως ότου έρθει το ελικόπτερο της αερομεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

Από πτώση εγκατέλειψε και ο αναβάτης της Husqvarna, Luciano Benavides. Οι Matthias Walkner (KTM) και Joan Barreda (Honda) ολοκλήρωσαν την πρώτη 5άδα, αλλά με τους Brabec και τον Sunderland να παίρνουν το χρόνο τους πίσω. Έτσι, ο Cornejo προηγείται πλέον 11’24” από τον Benavides στη Γενική Κατάταξη, χτίζοντας τη μεγαλύτερη διαφορά που είχε αναβάτης μέχρι στιγμής στο εφετινό ράλι Dakar.

Advertisement

Η κακή τύχη της Yamaha συνεχίστηκε καθώς ο Ross Branch – που ήταν ήδη εκτός των 10 πρώτων λόγω των προηγούμενων προβλημάτων του – αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας προβλήματος στον κινητήρα, αφήνοντας τον van Beveren ως τον μοναδικό εναπομείναντα εκπρόσωπο του κατασκευαστή.

Η Laia Sanz ανέβηκε στην 20η θέση της Γενικής, ενώ στην κατηγορία των Quads το σκηνικό δεν άλλαξε, με τα ηνία του συνολικού χρόνου να ανήκουν στον Manuel Andujar.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Honda CMX1100 Rebel: Επαναστάτης με αιτία τα περισσότερα κυβικά

Advertisement

Yamaha YZ250F ΜΥ2021: Ρυθμίζεις και κερδίζεις

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές