Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 7: Στη σκιά της απώλειας του Hubert Auriol

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 7: Στη σκιά της απώλειας του Hubert Auriol

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 7: Στη σκιά της απώλειας του Hubert Auriol

NEWSMOTO

Ο Ricky Brabec σημείωσε την πρώτη του νίκη σε ειδική για το εφετινό Ράλι Ντακάρ, με την επιστροφή στη δράση μετά την ανάπαυλα του Σαββάτου να βρίσκει στην κορυφή της Γενικής τον Jose Ignacio Cornejo.

Advertisement
Advertisement

Ο Brabec εκκινούσε μόλις 13ος τη διαδρομή των 453 χλμ μεταξύ Ha’il και Sakaka. Αλλά μετά -και παρά το σχετικά αργό ξεκίνημα της ημέρας- ο νικητής του 2020 άρχισε αργά να πιάνει τον αρχικό πρωτοπόρο, Toby Price, με τη συνέχεια να γίνεται ακόμα καλύτερη για τον Αμερικανό αναβάτη. Ο Kevin Benavides, επίσης με Honda, πήρε σε κάποια φάση τα ηνία της ημέρας, αλλά καθώς έχασε πάνω από 10 λεπτά στο υπόλοιπο του stage, επέτρεψε στον Brabec να ανακτήσει την πρώτη θέση. Αυτό σηματοδότησε την πρώτη του εφετινή νίκη σε ειδική, χωρίς να υπολογίζεται ο Πρόλογος που καθόρισε την αρχική σειρά της πρώτης φάσης του αγώνα.

Ο Cornejo τερμάτισε λίγο παραπάνω από δύο λεπτά πίσω από τον Brabec, κάνοντας το 1-2 για την Honda, μπροστά από τον Skyler Howes της KTM και τον πρώτο εργοστασιακό αναβάτη της αυστριακής μάρκας, Sam Sunderland. Ο Daniel Sanders έκανε τρεις τους αναβάτες της KTM στην πρώτη πεντάδα, με τον Xavier de Soultrait με Husqvarna να μην είναι πολύ πίσω, παίρνοντας την 6η θέση.

Advertisement
Advertisement

Αφού έχασε το προβάδισμα, o Price έφτασε ως και την 9η θέση προτού ανακάμψει στην , πέντε λεπτά πίσω από τον πρώτο. Ο Luciano Benavides τερμάτισε όγδοος για τη Husqvarna, μπροστά από τον αναβάτη της Hero, Joaquim Rodrigues και τους αναβάτες της Yamaha, Franco Caimi και Adrien van Beveren. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα, όταν ο Ross Branch, έπεσε στα πρώτα 31 χιλιόμετρα της ειδικής. Ο Branch αν και τελικά μπόρεσε να επισκευάσει τη μοτοσυκλέτα και να τερματίσει, έχασε πάνω από 40 λεπτά και τώρα είναι εκτός 10άδας. Στις Γυναίκες, η Laia Sanz εξακολουθεί να βρίσκεται στην 25η θέση της Γενικής. Στα Quads, πρωτοπόρος είναι και ο νικητής της 7ης ειδικής, Manuel Andujar.

Advertisement

Όλη η μέρα όμως, έμελλε δυστυχώς να επισκιαστεί από το θάνατο του Hubert Auriol, με την απώλεια του αποδίδεται σε χρόνιο καρδιαγγειακό νόσημα. Μια εμβληματική μορφή του θεσμού, που επικράτησε δύο φορές με μοτοσυκλέτα (1981, 1983) με BMW R80G/S και μία φορά με αυτοκίνητο, οδηγώντας Mitsubishi Pajero το 1992, με συνοδηγό τον Philippe Monnet. Εν συνεχεία, υπήρξε διευθυντής του Dakar, για σχεδόν μια δεκαετία, μεταξύ 1995-2004. Μείνετε συντονισμένοι, καθώς σύντομα θα ακολουθήσει και ένα εκτενέστερο αφιέρωμα σε αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα του Dakar και των χωμάτινων ράλι.

Στον ακόλουθο πίνακα μπορείτε να δείτε τη Γενική Κατάταξη μετά το πέρας και του 7ου Stage, με τη διαφορά του 1ου από τον 2ο να είναι μόλις στο 1” :

Advertisement


Διαβάστε επίσης:

Yamaha YZ250F ΜΥ2021: Ρυθμίζεις και κερδίζεις

Advertisement

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές

Silkolene: Σας την παρουσιάζουμε εκ των έσω