Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 10: Η Honda προηγείται, η ΚΤΜ απειλεί..

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 10: Η Honda προηγείται, η ΚΤΜ απειλεί..

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 10: Η Honda προηγείται, η ΚΤΜ απειλεί..

NEWSMOTO

Ο Kevin Benavides πήρε το προβάδισμα στο Ράλι Ντακάρ του 2021, αφού ο Jose Cornejo αποσύρθηκε από τον αγώνα μετά από ένα ατύχημα στην ειδική της χτεσινής ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Ο αναβάτης της Honda, Jose Cornejo είχε ένα προβάδισμα της τάξης των 11 λεπτών και καθώς ήταν επικεφαλής της διαδρομής μεταξύ Neom και Alula, έβλεπε μπροστά του μια παρθενική εφετινή νίκη. Δυστυχώς όμως, ο Χιλιανός αναβάτης υπέστη μια σοβαρή πτώση και παρόλο που κατάφερε να φτάσει στο τέλος, αργότερα ανακοινώθηκε ότι αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω “κινδύνου διάσεισης”. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργάνωσης, ο Cornejo “δεν αισθάνθηκε καλά”, με πηγές κοντά στον αναβάτη να αναφέρουν πως είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και κατόπιν μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο.

Ο Benavides πήρε το προβάδισμα παρά το ότι ξεκίνησε το stage με τον πρωταθλητή Ricky Brabec και τον Cornejo να τον ακολουθούν από κοντά. Όταν ξεκίνησε το λοφώδες κομμάτι της ειδικής, ο Brabec έλαμψε πάνω στο Honda του, αφήνοντας τον teammate του (τον Benavides) σχεδόν πέντε λεπτά πίσω.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα, ο Αμερικανός αναβάτης διατήρησε τον έλεγχο, κερδίζοντας την 10η ειδική του φετινού αγώνα με διαφορά 3’15” από έναν άλλο αναβάτη της Honda, τον Joan Barreda με τον Benavides να περιορίζεται στην τρίτη θέση. Παρά ταύτα, ο Kevin Benavides ηγείται τώρα στο ράλι με συνολικά 51” μπροστά από τον Brabec και τον Cornejo να είναι πλέον εκτός.

Advertisement

Ο ιδιώτης αναβάτης της KTM, Skyler Howes, ήταν ο κορυφαίος της αυστριακής μάρκας για την 10η ειδική διαδρομή, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, με τους εργοστασιακούς αναβάτες,  Matthias Walkner, Daniel Sanders (ΚΤΜ) και Adrien van Beveren (Yamaha) να ακολουθούν. Ο Sam Sunderland ήταν 8ος, 12 λεπτά πίσω από τον Brabec, αλλά παραμένοντας ο κορυφαίος αναβάτης της ΚΤΜ στη γενική κατάταξη, διατηρώντας την τέταρτη θέση, 10’36” πίσω από τον πρωτοπόρο Benavides.

Στις Γυναίκες, η σταθερή αξία ονόματι Laia Sanz παραμένει στην 20η θέση της Γενικής, ενώ στην κατηγορία των Quads τίποτα δεν φαίνεται πως μπορεί να μετακινήσει τον Manuel Andujar από την κορυφή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Honda CMX1100 Rebel: Επαναστάτης με αιτία τα περισσότερα κυβικά

Advertisement

Yamaha YZ250F ΜΥ2021: Ρυθμίζεις και κερδίζεις

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές