Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πόσα άλογα βγάζει αυτή η τούρμπο Yamaha MT-10; (+video)

Ελλάδα 0:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα άλογα βγάζει αυτή η τούρμπο Yamaha MT-10; (+video)

NEWSMOTO

Πόσα άλογα βγάζει αυτή η τούρμπο Yamaha MT-10; (+video)

NEWSMOTO

Η hypernaked της Yamaha από μια γρήγορη μοτοσικλέτα με την προσθήκη τούρμπο έγινε ένας πύραυλος με τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha MT-10 είναι από μόνη της μια μοτοσικλέτα που γνωρίζει καλά τη λέξη αδρεναλίνη. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας με τους 160 ίππους, τα ηλεκτρονικά από superbike και το πλαίσιο από YZF-R1 την κάνουν ένα από τα καλύτερα streetfighter στην αγορά, ιδιαίτερα για χρήση σε πίστα.

Επειδή όμως έχουμε μάθει καλά πλέον ότι η δύναμη δεν είναι ποτέ αρκετή, οι μηχανικοί του Purpose Build Moto από την Αυστραλία αποφάσισαν να δώσουν μια «μικρή» ώθηση στον κινητήρα της MT-10. Ο πιο εύκολος τρόπος να αυξήσεις τη δύναμη ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα είναι η τοποθέτηση τούρμπο, κάτι που επέλεξαν να κάνουν οι άνθρωποι της Purpose Build Moto.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας της MT-10 απέκτησε λοιπόν ένα τούρμπο το οποίο συνοδεύτηκε από ένα intercooler για να αυξηθεί η αξιοπιστία και ένα εντελώς καινούριο σύστημα εξάτμισης. Προγραμματίστηκε παράλληλα μια νέα ECU για τον καλύτερο έλεγχο του κινητήρα και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 230-260 ίππους σε μια μοτοσικλέτα με περίπου 200 κιλά βάρος.

Η αύξηση της δύναμης αναπόφευκτα πρέπει να φέρει και αλλαγές στη γεωμετρία της μοτοσικλέτας. Οι μηχανικοί λοιπόν από το γκαράζ της Αυστραλίας σχεδίασαν ένα νέο πιο μακρύ ψαλίδι και άλλαξαν το πίσω αμορτισέρ, αλλά το πλαίσιο και το μπροστινό σύστημα ανάρτησης/φρένων παρέμειναν ανέπαφα.

Advertisement

Μοναδική παρατυπία στο βίντεο που έφτιαξε η Purpose Build Moto είναι ότι ο αναβάτης δοκιμής δεν φόραγε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος κατασκευαστής φέρνει στην Ευρώπη την ανταλλαγή μπαταριών
Αλλαγή σκυτάλης στη Yamaha
Τα επτά «θαύματα» της Yamaha