Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποιος κατασκευαστής φέρνει στην Ευρώπη την ανταλλαγή μπαταριών

Ελλάδα 21:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος κατασκευαστής φέρνει στην Ευρώπη την ανταλλαγή μπαταριών

NEWSMOTO

Ποιος κατασκευαστής φέρνει στην Ευρώπη την ανταλλαγή μπαταριών

NEWSMOTO

Μεγάλος κατασκευαστής από την Ιαπωνία δημιουργεί την εταιρεία Enyring που θα προσφέρει υπηρεσίες ανταλλαγής μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha έχει ξεκινήσει τη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση και τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης βάζοντας μεγάλους στόχους για το άμεσο μέλλον. Η έναρξη έγινε με το πρόγραμμα Switch On και συνεχίστηκε με την παρουσίαση μιας σειράς από ηλεκτρικά δίκυκλα, ποδήλατα και τετράτροχα.

Το επόμενο βήμα ανακοινώθηκε λίγες ημέρες πριν μπει το 2024 και έχει να κάνει με την ανταλλαγή μπαταριών. Η Yamaha ανακοίνωσε την ίδρυση της εταιρείας Enyring η οποία θα φέρει υπηρεσίες ανταλλαγής μπαταριών και συνδρομητικής κινητικότητας στην Ευρώπη. Η έδρα της εταιρείας είναι στο Βερολίνο και οι πρώτες δύο χώρες που θα δραστηριοποιηθεί είναι η Γερμανία και η Ολλανδία.

Advertisement
Advertisement

Η Enyring θα δημιουργήσει σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών για μικρά οχήματα σε πολλά σημεία με σκοπό να διευκολύνει τους χρήστες στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Η υπηρεσία θα έχει συνδρομητικό χαρακτήρα και πρώτος βασικός στόχος είναι να μειωθεί το κόστος, να μειωθεί το κυκλοφοριακό και φυσικά να μειωθούν οι ρύποι.

Η εταιρεία επίσης θα αναλάβει τη συντήρηση και ανακύκλωση των μπαταριών συμμετέχοντας μαζί με τους συνεργάτες της σε ένα κλειστό κύκλο εργασιών που θα παρέχει και προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά. Θυμίζουμε ότι η Yamaha συμμετέχει στην κοινοπραξία των Honda, Kawasaki, Suzuki και Yamaha στον τομέα των ανταλλάξιμων μπαταριών. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλά δίκυκλα διαφόρων brand που θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής της Enyring.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα επτά «θαύματα» της Yamaha
New kid on the block από τη Yamaha (+video)
Αποστολή newsmoto: Tenere 700 και XSR900 GP είχαν την τιμητική τους στη Yamaha