Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα επτά «θαύματα» της Yamaha

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα επτά «θαύματα» της Yamaha

ΝΕΑ

Τα επτά «θαύματα» της Yamaha

ΝΕΑ

Η Yamaha ετοιμάζει μια σειρά από χρηστικά ηλεκτρικά οχήματα που θα αποτελέσουν τον στόλο micro mobility του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha δουλεύει εδώ και καιρό πάνω σε μια ενιαία πλατφόρμα στην οποία θα βασιστούν τα ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας επόμενης γενιάς. Αυτή η πλατφόρμα πλέον είναι έτοιμη και η Yamaha τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια του Tokyo Auto Salon θα αποκαλύψει τα επτά πρώτα της μοντέλα.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα περιλαμβάνει οχήματα με βασικό χαρακτηριστικό την ηλεκτροκίνηση, τις χαμηλές ταχύτητες, την ευελιξία και τη χρηστικότητα. Δεν περιορίζονται μόνο στην ιδιωτική χρήση, αλλά υπάρχουν και οχήματα για επαγγελματικές δραστηριότητες διανομής και αθλητικές δραστηριότητες μεταφοράς εξοπλισμού και προσωπικού.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα επτά βασικά οχήματα είναι το Concept 310. Πρόκειται για ένα διθέσιο golf buggy, μικρό σε διαστάσεις το οποίο διαθέτει αεραναρτήσεις, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και η κίνηση μεταφέρεται μέσω ενός κεντρικού άξονα στους τροχούς.

Στην ίδια φιλοσοφία, αλλά με πιο fun χαρακτήρα είναι το Concept 580 που μοιάζει περισσότερο με buggy, ενώ με πιο επαγγελματική προσέγγιση έρχεται το Concept 451 με μεγάλο χώρο αποθήκευσης, ελαστικά διπλής χρήσης και θέση μόνο για τον οδηγό.

Advertisement

Το πιο φουτουριστικό όχημα από τα επτά που θα παρουσιαστούν στο Τόκιο είναι το Concept 160. Η εταιρεία το ονομάζει Urban Flare και πρόκειται για ένα μονοθέσιο nanocar το οποίο θα προσφέρει μια διαφορετική και σίγουρα στιλάτη λύση αστικής μετακίνησης.

Advertisement

Η Yamaha ασχολήθηκε και με τα cargo e-bikes φέρνοντας στο προσκήνιο το Concept 294 που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Sony και τη Futuba Furniture. Τέλος, υπάρχει και ένα όχημα εμπνευσμένο από την αγωνιστική ιστορία της Yamaha στις μοτοσικλέτες το Concept 628.

Advertisement

Το Tokyo Auto Salon πραγματοποιείται 12 με 14 Ιανουαρίου και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα κομμάτι από το μέλλον της κινητικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
New kid on the block από τη Yamaha (+video)
Αγωνιστικό κιτ GYTR για το Yamaha Tenere 700
Αποστολή newsmoto: Tenere 700 και XSR900 GP είχαν την τιμητική τους στη Yamaha