Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Περισσότερη τεχνολογία στη νέα Yamaha Tenere 700 Rally (+video)

Ελλάδα 18:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περισσότερη τεχνολογία στη νέα Yamaha Tenere 700 Rally (+video)

NEWSMOTO

Περισσότερη τεχνολογία στη νέα Yamaha Tenere 700 Rally (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha αναβαθμίζει το δημοφιλές της Tenere και Tenere Rally για το 2023 με περισσότερη τεχνολογία και συνδεσιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha, ενόψει EICMA 2022, έχει ξεκινήσει να αποκαλύπτει σταδιακά τα μοντέλα της επόμενης χρονιάς. Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα υπάρχοντα δημοφιλή μοντέλα τα οποία αναβαθμίζονται σε αρκετά σημεία, κυρίως στα συστήματα συνδεσιμότητας και τεχνολογίας. Έχουμε δει ήδη τη σειρά MT, τα scooter ΧΜΑΧ και τώρα ήρθε η ώρα της αγαπημένης Tenere.

Για το 2023 η Yamaha αποφάσισε να προχωρήσει προσεκτικά τόσο στην απλή έκδοση της Tenere 700 όσο και στην έκδοση Rally. Το πρώτο πράγμα που αποφάσισε να αναβαθμίσει είναι η οθόνη πληροφοριών. Πλέον οι δύο εκδόσεις αποκτούν την TFT οθόνη 5 ιντσών που έχουμε ήδη συναντήσει στην έκδοση World Raid με δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο τρόπων εμφάνισης των ενδείξεων (Explorer και Street), ανάλογα με τις διάφορες συνθήκες οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, το σύστημα αποκτά και δυνατότητα συνδεσιμότητας με Μονάδα Ελέγχου Επικοινωνίας (CCU), η οποία επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone. Μόλις συνδεθεί ο αναβάτης με την εφαρμογή MyRide στο smartphone μπορεί να βλέπει ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα κειμένου στη νέα οθόνη TFT 5 ιντσών, καθώς και να παρακολουθεί σημαντικές παραμέτρους για τη λειτουργία της μοτοσικλέτας μέσω της εφαρμογής.

Σημαντική αναβάθμιση έχουμε στο σύστημα φρένων και συγκεκριμένα στο ABS της μοτοσικλέτας. Για το 2023 η Yamaha εφοδιάζει την Tenere 700 και την Tenere 700 Rally με ρυθμιζόμενο σύστημα ABS σε τρεις θέσεις. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει την απενεργοποίηση του συστήματος είτε στον έναν τροχό, είτε και στους δύο για πιο δυναμική οδήγηση.

Advertisement

Η μανέτα του φρένου είναι επίσης διαφορετική για καλύτερη αίσθηση, ενώ στη μοτοσικλέτα έχει τοποθετηθεί USB θύρα, φλας LED και προ-καλωδίωση για quickshifter. Οι δύο εκδόσεις του 2023 θα είναι διαθέσιμες και σε έκδοση με μειωμένη ισχύ στα 35 kW για να μπορεί να οδηγηθεί από αναβάτες με δίπλωμα A2.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης της νέας Tenere.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το Yamaha XMAX 300 του 2023 (+video)
Με σύστημα συνδεσιμότητας η νέα Yamaha MT-07
Με traction control το Yamaha MT-125 του 2023

Advertisement