Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με traction control το Yamaha MT-125 του 2023

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με traction control το Yamaha MT-125 του 2023

NEWSMOTO

Με traction control το Yamaha MT-125 του 2023

NEWSMOTO

Η Yamaha αναβαθμίζει το μικρότερο μέλος της οικογένειας των MT με νέο σύστημα συνδεσιμότητας και traction control.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha MT-125 διατηρεί μια από τις καλύτερες θέσεις στις πωλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα στην γκάμα των MT έχοντας στοιχεία που έχουν προσελκύσει κυρίως το νεανικό κοινό. Εκτός από το γεγονός ότι η naked μοτοσικλέτα μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου (με τις κατάλληλες προϋποθέσεις), η MT-125 συνδυάζει το επιθετικό στυλ της οικογένειας των MT με καλές επιδόσεις και διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά.

Για το 2023 η Yamaha αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο θελκτική την μικρή της μοτοσικλέτας ανεβάζοντας το επίπεδο της τεχνολογίας και της ασφάλειας. Στην MT-125 του 2023 μπορεί να βρει πλέον κανείς μια καινούρια οθόνη πληροφοριών 5 ιντσών TFT η οποία παρέχει σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone. Το σύστημα είναι ίδιο με αυτό που διαθέτει η MT-07 και λειτουργεί μέσω της εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone και τη σύνδεση με τη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας της MT-125.

Advertisement
Advertisement

Οι αναβάτες μπορούν να βλέπουν ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα στην έγχρωμη οθόνη, ενώ εάν ρυθμιστεί αναλόγως, το σύστημα μπορεί να ενημερώσει τον αναβάτη για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα που μπορεί να εντοπιστεί στην MT-125. Μπορεί επίσης, να στείλει μια ειδοποίηση μέσω email σε έναν Επίσημο Συνεργάτη Yamaha ή σε οποιαδήποτε άλλη επαφή έχει καταχωρηθεί από τον αναβάτη.

Παράλληλα, επιτρέπει στους αναβάτες, να ανατρέχουν σε προηγούμενες διαδρομές τους και να λαμβάνουν πληροφόρηση για τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας.

Advertisement

Ακόμα ένα σημαντικό σύστημα που προστίθεται στην Yamaha MT-125 του 2023 είναι το traction control. Το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης φροντίζει να διατηρεί χαλαρό και ασφαλή τον αναβάτη καθώς μπορεί να επέμβει σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης και να αποσοβήσει ένα απότομα γλίστρημα.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός μον0κύλινδρος με σύστημα VVA στις βαλβίδες, ενώ ο συμπλέκτης είναι ολίσθησης για καλύτερο έλεγχο στα απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων. Η καινούρια MT-125 αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές Ιανουαρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Yamaha: Υποστήριξη στο Ironman 70.3 από γη και θάλασσα
Δοκιμή: Yamaha XSR125
Η ομάδα bLU cRU σχεδίασε το σύστημα ραντάρ στο νέο Yamaha Tracer 9