Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Test 3η ημέρα: Italian job

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Test 3η ημέρα: Italian job

NEWSMOTO

MotoGP Test 3η ημέρα: Italian job

NEWSMOTO

Η τελευταία ημέρα δοκιμών στη Μαλαισία μας έδειξε μια πιο καθαρή εικόνα για το ποιος θα είναι το αφεντικό στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Η πρωινή βροχή την τελευταία ημέρα δοκιμών στην Sepang προκάλεσε μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της δουλειάς των αναβατών MotoGP. Μόλις η πίστα στέγνωσε οι ομάδες συνέχισαν το πρόγραμμα δοκιμών τους για να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες πριν αρχίσουν το πακετάρισμα για την επιστροφή στην Ευρώπη.

Ο καιρός στις τελευταίες δύο ώρες πάλι δημιούργησε προβλήματα καθώς έβρεξε, ωστόσο οι περισσότεροι είχαν την ευκαιρία να βάλουν ένα μαλακό ελαστικό της Michelin και να γράψουν έναν πολύ γρήγορο γύρο. Εκείνος που έκλεισε τις δοκιμές στην κορυφή ήταν ο Luca Marini με την Ducati της VR46, ακριβώς όπως έγινε στις δοκιμές της Βαλένθια.

Advertisement
Advertisement

Ο αδερφός του Valentino Rossi όλο το τριήμερο δούλεψε πολύ καλά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την GP22 (περσινή πρωταθλήτρια) που έχει στα χέρια του «μοτοσικλέτα χωρίς κανένα αρνητικό» και σίγουρα έδειξε έτοιμος να παλέψει για καλά αποτελέσματα το 2023. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός σίγουρα κουβαλάει την φόρα από το 2022, αλλά στις δοκιμές είχε πολλά εξαρτήματα να δοκιμάσει για να δώσει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το εργοστάσιο φέτος.

Την αρμάδα των Ducati διέκοψε ο Maverick Vinales ο οποίος έφερε την Aprilia στην 3η θέση βελτιώνοντας τους χρόνους τους. Ο Ισπανός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με τις αναβαθμίσεις στην RS-GP και φεύγει από την Μαλαισία γεμάτος αισιοδοξία ότι μπορεί φέτος να είναι η χρονιά του. Στην εξάδα βρέθηκε και ο teammate του Aleix Espargaro, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν οι Enea Bastianini και Jorge Martin με τις Ducati.

Advertisement

Πρώτη μοτοσικλέτα στην κατάταξη που δεν ήταν ιταλική (και ευρωπαϊκή) ήταν η Repsol Honda του Marc Marquez. Ο Ισπανός συνέχισε την εντατική δουλειά στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας και βρήκε μερικά θετικά στοιχεία, ωστόσο παραδέχτηκε στο τέλος ότι υπάρχει ακόμα αρκετά μεγάλο κενό να καλύψουν σε σχέση με την Ducati και την Aprilia. Το θετικό για τον Marquez ήταν ότι η φυσική του κατάσταση είναι σε τέλεια κατάσταση.

Advertisement

Πρώτη KTM στην κατάταξη ήταν η RC16 του Brad Binder στην 14η θέση, ενώ μια θέση μπροστά του ήταν ο Pol Espargaro με την GasGas Tech3. Αρκετά πίσω, στην 20ή θέση βρέθηκε ο πρωταθλητής του 2021 Fabio Quartararo. Ο Γάλλος αφού ολοκλήρωσε τη δουλειά πάνω στο στήσιμο του νέου ψαλιδιού, δούλεψε ιδιαίτερα στα αεροδυναμικά της Yamaha προκειμένου να έχει μια τελική εικόνα για το πως θα συνεχίσει.

Δεν δοκίμασε να κάνει έναν γρήγορο γύρο και τελικά έμεινε πολύ πίσω. Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός στο στρατόπεδο της Yamaha καθώς οι χρόνοι δεν έρχονταν εύκολα, αλλά όλα τα ξεκαθαριστούν στις τελευταίες δοκιμές του Portimao πριν την έναρξη της χρονιάς.

Επόμενο ραντεβού του MotoGP είναι στις 11 Μαρτίου στην Πορτογαλία, στις τελευταίες δοκιμές του Portimao πριν την έναρξη της χρονιάς.

Συνολικοί χρόνοι τριημέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Test: Άρχισαν τα όργανα στη Μαλαισία
MotoGP Test 2η ημέρα: Οι Ευρωπαίοι προελαύνουν (+video)
Τρένο… θα πάει και φέτος η Ducati στο MotoGP