Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Test 2η ημέρα: Οι Ευρωπαίοι προελαύνουν (+video)

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Test 2η ημέρα: Οι Ευρωπαίοι προελαύνουν (+video)

NEWSMOTO

MotoGP Test 2η ημέρα: Οι Ευρωπαίοι προελαύνουν (+video)

NEWSMOTO

Ducati, Aprilia και GasGas έκλεψαν την παράσταση τη δεύτερη ημέρα στη Μαλαισία.

Advertisement
Advertisement

Όταν βρίσκεσαι στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και πιο συγκεκριμένα στην Μαλαισία τότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για ειδικές καιρικές συνθήκες. Μπορεί η ζέστη να είναι έντονη, ωστόσο ανά πάσα στιγμή οι καταιγίδες παραμονεύουν.

Στην περίπτωση του MotoGP αυτό δεν είναι πάντα καλό, ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση δοκιμών και έχεις ένα πολύ σφικτό πρόγραμμα να ακολουθήσεις. Όπως και να έχει, η δεύτερη ημέρα δοκιμών στην πίστα Sepang είχε ως πρωταγωνιστή τη βροχή η οποία επέτρεψε μόλις λίγες ώρες δουλειάς στους αναβάτες σε στεγνές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Οι χρόνοι τη δεύτερη ημέρα ήταν πιο αργοί σε σχέση με την Παρασκευή, καθώς οι αναβάτες έπρεπε να δουλέψουν εντατικά πάνω στα νέα εξαρτήματα πιεζόμενοι χρονικά από τις καιρικές συνθήκες. Την πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Jorge Martin με την Ducati της Pramac. Ο Ισπανός είχε στα χέρια του τον καινούριο κινητήρα της GP23 ο οποίος του άρεσε πολύ και κατάφερε έστω για ελάχιστα να βελτιώσει τον χθεσινό του χρόνο. Τις τελευταίες ώρες της ημέρας ο Martin έμεινε εκτός πίστας καθώς σε μια πτώση που είχε τραυμάτισε ελαφρά το χέρι του.

Advertisement

Μεγάλη βελτίωση τη δεύτερη ημέρα είχαμε από τον Miguel Oliveira. Ο Πορτογάλος της RNF Aprilia προσαρμόστηκε γρήγορα στην RS-GP και βελτιώνοντας σχεδόν ένα δευτερόλεπτο το χρόνο του βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Πίσω του έμεινε ο Pol Espargaro με την μοτοσικλέτα της GasGas Tech3 (KTM). Ο Ισπανός κατάφερε να βελτιώσει πάνω από ένα δευτερόλεπτο τον ρυθμό του και έδειξε πολύ δυνατός στις στεγνές συνθήκες. Τόσο ο Oliveira, όσο και ο Espargaro, αλλά και οι περισσότεροι αναβάτες δεν έχασαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα βρόχινα ελαστικά της Michelin όταν η πίστα ήταν βρεγμένη.

Advertisement

Βελτιωμένος και πολύ αισιόδοξος σε σχέση με την Παρασκευή ήταν ο Fabio Quartararo με την Yamaha. Ο Γάλλος αποφάσισε να δουλέψει με την τελευταία έκδοση στα αεροδυναμικά με τον νέο διαχύτη, ενώ δούλεψε εντατικά στην απόκριση του γκαζιού του νέου κινητήρα. Το μόνο σίγουρο για τον πρωταθλητή του 2021 είναι ότι η νέα M1 έχει ανταγωνιστική τελική ταχύτητα, κάτι που σίγουρα έλειπε την περσινή χρονιά.

Advertisement

Ο Pecco Bagnaia δεν βελτίωσε το χρόνο του, αλλά παρέμεινε στην 5η θέση, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Raul Fernandez με τη δεύτερη RNF Aprilia. Στη δεκάδα της δεύτερης ημέρας μπήκαν επίσης οι Marini, Rins, Bastianini και Binder. Ο Alex Rins ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Honda δείχνοντας σημάδια προσαρμογής στη νέα του μοτοσικλέτα, ενώ ανεβασμένος ήταν και ο Brad Binder με την εργοστασιακή KTM. Αρκετά πίσω έμειναν οι αναβάτες της εργοστασιακής Aprilia, Vinales και Aleix Espargaro, ενώ ο Marc  Marquez ήταν μόλις 13ος.

Η δράση συνεχίζεται την Κυριακή που ολοκληρώνει το πρώτο τριήμερο δοκιμών προετοιμασίας του MotoGP.

Χρόνοι 2ης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Test: Άρχισαν τα όργανα στη Μαλαισία
MotoGP: Το πρώτο shakedown στη Μαλαισία
Ποιες μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν οι αναβάτες MotoGP για προπόνηση;