Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τρένο… θα πάει και φέτος η Ducati στο MotoGP

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρένο… θα πάει και φέτος η Ducati στο MotoGP

NEWSMOTO

Τρένο… θα πάει και φέτος η Ducati στο MotoGP

NEWSMOTO

Καινούρια συνεργασία της Trenitalia με την εργοστασιακή ομάδα Ducati στο MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ένα τρένο να είναι ταχύτερο από μια μοτοσικλέτα MotoGP; Κι όμως μπορεί, με πιο κοντινό μας παράδειγμα το ταχύτατο τρένο της Trenitalia στη γειτονική Ιταλία. Το συγκεκριμένο γρήγορο τρένο ονομάζεται Frecciarosa 1000 και διασχίζει όλη τη χώρα, ακολουθεί δρομολόγια σε πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης και είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητες της τάξης των 400 χλμ./ώρα, χάρη στους 16 κινητήρες του.

Ένα τόσο γρήγορο τρένο ταιριάζει πολύ στο προφίλ του MotoGP και ιδιαίτερα της Ducati. Η Trenitalia λοιπόν ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι ξεκινάει μια συνεργασία με την ομάδα MotoGP του εργοστασίου της Μπολόνια. Η επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας έγινε στον κεντρικό σταθμό της Ρώμης όπου έφτασε ένα Frecciarosa 1000 βαμμένη στα χρώματα της ομάδας Ducati Lenovo MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Στον σταθμό υποδέχτηκε το τρένο ο πρωταθλητής Pecco Bagnaia ο οποίος εμφανίζεται στα γραφικά του τρένου, ενώ μαζί του είχε το Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse, Gigi Dall’Igna και τον CEO της Trenitalia Luigi Corradi. Ο Bagnaia ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του τρένου και μάλιστα είχε την ευκαιρία να καθίσει στη θέση του οδηγού για μια μικρή διαδρομή.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frecciarossa (@frecciarossaofficial)

Advertisement

Η Ducati λοιπόν θα έχει ακόμα έναν σύμμαχο στο πρωτάθλημα του 2023 και μάλιστα ταχύτατο. Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ο Pecco Bagnaia μαζί με τον Enea Bastianini θα ξεκινήσουν να δουλεύουν πάνω στη νέα μοτοσικλέτα με στόχο να διατηρήσουν την πρώτη θέση και τη νέα χρονιά. Ίσως το λογότυπο της Frecciarosa στα φέρινγκ της GP23 να δώσει μερικά ακόμα χιλιόμετρα στην ήδη ταχύτατη μοτοσικλέτα.

Advertisement

Βίντεο της συνεργασίας Ducati-Trenitalia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Το πρώτο shakedown στη Μαλαισία
Ποιες μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν οι αναβάτες MotoGP για προπόνηση;
Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Pramac στο project MotoGP της Ducati;

Advertisement