Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Test: Άρχισαν τα όργανα στη Μαλαισία

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Test: Άρχισαν τα όργανα στη Μαλαισία

NEWSMOTO

MotoGP Test: Άρχισαν τα όργανα στη Μαλαισία

NEWSMOTO

Οι πρώτες δοκιμές προετοιμασίας του 2023 ξεκίνησαν στην Sepang της Μαλαισίας με εκπλήξεις.

Advertisement
Advertisement

Αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο shakedown με τους αναβάτες δοκιμών, σειρά πήραν οι επίσημοι αναβάτες του MotoGP να ξεκινήσουν τη δουλειά στην Μαλαισία. Η πρώτη από τις τρεις ημέρες δοκιμών ολοκληρώθηκε με τους αναβάτες να «ξεσκουριάζουν» από τη μακρά περίοδο αποχής του χειμώνα και να προσπαθούν να βρουν ξανά την αίσθηση και την ταχύτητά τους.

Όπως ήταν λογικό, οι περισσότεροι αναβάτες είχαν στη διάθεσή τους τόσο τα περσινά όσο και τα φετινά μοντέλα προκειμένου να προβούν σε άμεσες συγκρίσεις για τις αλλαγές που έχουν γίνει. Μάλιστα κάποιοι, όπως ο Marc Marquez, είχαν τρεις διαφορετικές μοτοσικλέτες να συγκρίνουν πριν καταλήξουν τελικά με ποια θα συνεχίσουν να δουλεύουν τις υπόλοιπες ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή της κατάταξης την πρώτη ημέρα βρέθηκε ο Marco Bezzecchi με την Ducati της VR46. Ο νεαρός Ιταλός είχε στα χέρια του την πρωταθλήτρια μοτοσικλέτα του Pecco Bagnaia και αμέσως έδειξε τον λόγο που η GP22 κυριάρχησε πέρυσι. Από την άλλη, οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati, Bagnaia και Bastianini είχαν αρκετή δουλειά στο να δοκιμάσουν νέα εξαρτήματα.

Η βασική δουλειά έγινε από τον Pecco Bagnaia ο οποίος είχε στα χέρια του την GP23 με νέο αεροδυναμικό πακέτο και σαφώς πιο στενή σιλουέτα, ιδιαίτερα στο εμπρός μέρος. Στο τέλος της ημέρας ο Bastianini βρέθηκε στην 3η θέση και ο Bagnaia στην 5η θέση, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκε ο Jorge Martin με την Pramac Ducati.

Advertisement

Πολύ δυνατό ήταν το ξεκίνημα για την Aprilia με τον Maverick Vinales να τελειώνει την ημέρα στην 2η θέση. Ο Ισπανός είχε στη διάθεσή του τη νέα μοτοσικλέτα με πολλές διαφορές στα αεροδυναμικά και το πλαίσιο. Ο Aleix Espargaro ακολούθησε στην 6η θέση, ενώ οι αναβάτες της RNF Aprilia, Raul Fernandez και Miguel Oliveira έμειναν στις πιο πίσω θέσεις.

Advertisement

Στην Yamaha, οι Fabio Quartararo και Franco Morbidelli έκλεισαν την ημέρα στην 11η και 10η θέση έχοντας στα χέρια τους μια εντελώς νέα M1. Μεγαλύτερη διαφορά ήταν ορατή στο νέο ψαλίδι και στο κάτω μέρος του φέρινγκ, ενώ η μοτοσικλέτα φάνηκε να είναι πιο μαζεμένη σε διαστάσεις σε σχέση με πέρυσι. Στο στρατόπεδο της Honda, ο Marc Marquez βρέθηκε στην 12η θέση έχοντας πολλά πράγματα να δοκιμάσει.

Ο Ισπανός είχε τρεις διαφορετικές μοτοσικλέτες και δοκίμασε πολλά πράγματα, αλλά για την ώρα δεν έχει βρει κάτι το εντυπωσιακό στη μοτοσικλέτα του. Από την άλλη, ο Joan Mir με τη δεύτερη Repsol Honda έμεινε στην 17η θέση. Στην KTM, ταχύτερος ήταν ο Jack Miller στην 16η θέση με τον Brad Binder να μένει πίσω στην 21η θέση.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο και την Κυριακή στις καυτές συνθήκες της πίστας Sepang στη Μαλαισία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Το πρώτο shakedown στη Μαλαισία
Ποιες μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν οι αναβάτες MotoGP για προπόνηση;
Στο πλευρό της KTM MotoGP η Mobil 1 και η Cupra