Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Σαν Μαρίνο: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Σαν Μαρίνο: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Σαν Μαρίνο: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Στην πίστα Misano Marco Simoncelli συνεχίζεται άμεσα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως μετά τις δυνατές συγκινήσεις στο Grand Prix της Καταλονίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP μετακομίζει στην Ιταλία για το Grand Prix του Σαν Μαρίνο. Η πίστα Misano Marco Simoncelli φιλοξενεί τον 12ο γύρο του θεσμού ο οποίος μετά τη Βαρκελώνη έχει πάρει μια άγρια τροπή με βασικό στοιχείο τους τραυματισμούς.

Πλέον το ζητούμενο στη φετινή χρονιά είναι το ποιος θα παραμείνει υγιής καθώς οι αγώνες έχουν μετατραπεί σε ένα μεγάλο φεστιβάλ τραυματισμών. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Καταλονία με δύο σοβαρά ατυχήματα να προκαλούν ξανά τρόμο και να αφήνουν τραυματισμένους αρκετούς αναβάτες.

Advertisement
Advertisement

Το ατύχημα του Πέκο Μπανάια έκανε τον γύρο του κόσμου και όσοι το είδαν δεν μπορούσαν να πιστέψουν το πόσο τυχερός στάθηκε ο Ιταλός αναβάτης της Ducati. Ο πρωταθλητής απέφυγε τα χειρότερα και πλέον κάνει αγώνα δρόμου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για τον αγώνα της πατρίδας του.

Advertisement

Αντίθετα, ο Ένεα Μπαστιανίνι που προκάλεσε το ατύχημα της πρώτης στροφής τραυματίστηκε στο χέρι και το πόδι με αποτέλεσμα να χάσει το Grand Prix του Σαν Μαρίνο. Εκτός αγώνα θα μείνει επίσης ο Άλεξ Ρίνς ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του και τη θέση του θα πάρει ο Τακούμι Τακαχάσι. Σίγουρα στο Μιζάνο δεν θα είναι στο 100% ο Μάρκο Μπεζέκι μετά την εμπλοκή του στο ατύχημα.

Advertisement

Εκτός από το Grand Prix της Κυριακής, τη Δευτέρα μετά το αγωνιστικό τριήμερο πραγματοποιείται ίσως το σημαντικότερο τεστ της χρονιάς. Ιδιαίτερα για τις Honda και Yamaha αναμένεται να παρθούν σοβαρές αποφάσεις από τους κορυφαίους αναβάτες της, ανάλογα με το πόσο καλό ή κακό θα είναι το νέο πρωτότυπο που θα φέρουν οι ομάδες. Είναι πολύ πιθανό την ερχόμενη Δευτέρα, το μέλλον των Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha και Μαρκ Μάρκεθ της Honda να οριστεί από αυτές τις δοκιμές.

Προβλέψεις για το GP του Σαν Μαρίνο

Αν όλα ήταν ιδανικά και δεν είχαμε τα ατυχήματα στη Βαρκελώνη δεν θα υπήρχε αμφιβολία πως οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati, Πέκο Μπανάια και Ένεα Μπαστιανίνι θα είχαν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Πλέον θα πρέπει να περιμένουμε την κατάσταση του πρωταθλητή για να δούμε αν μπορεί να διεκδικήσει ξανά τη νίκη, όπως έκανε πέρυσι.

Advertisement

Στη Βαρκελώνη οι αναβάτες της Aprilia πραγματικά βρέθηκαν σε άλλο επίπεδο και κυριάρχησαν, κάτι που ελπίζουν να κάνουν και στο Μιζάνο. Η ιταλική πίστα δεν ήταν φιλική στο παρελθόν για τους Εσπαργκαρό και Βινιάλες, ωστόσο φέτος αναμένεται να είναι μέσα στη μάχη της νίκης. Για τη νίκη επίσης θα πρέπει να υπολογίζουμε τον φορμαρισμένο Μπραντ Μπίντερ, αλλά και τον Μάρκο Μπεζέκι αν είναι σε καλή κατάσταση.

Από την άλλη, για το βάθρο αναμένεται να παλέψουν οι αναβάτες της Pramac Racing, Χόρχε Μαρτίν και Γιόχαν Ζάρκο, με τον Ισπανό να στοχεύει πλέον πιο ζεστά την υπόθεση τίτλος.

Πρόγραμμα GP Σαν Μαρίνο

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

11:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 – Δοκιμές

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

11:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
11:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

12:00 – Αγώνας Moto3
13:15 – Αγώνας Moto2
15:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Καταλονίας: «1-2» η Aprilia, σοβαρό ατύχημα και τραυματισμός Μπανάια
MotoGP Καταλονίας: Μίλησε ξανά ο πρωταθλητής
MotoGP Μ. Βρετανίας Sprint: Έσπασε το ρόδι ο Άλεξ Μάρκεθ