Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας: «1-2» η Aprilia, σοβαρό ατύχημα και τραυματισμός Μπανάια

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Καταλονίας: «1-2» η Aprilia, σοβαρό ατύχημα και τραυματισμός Μπανάια

NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας: «1-2» η Aprilia, σοβαρό ατύχημα και τραυματισμός Μπανάια

NEWSMOTO

Το Grand Prix της Καταλονίας σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Πέκο Μπανάια.

Advertisement
Advertisement

Όλα πήγαν στραβά στην εκκίνηση του Grand Prix της Καταλονίας για το MotoGP. Στην πρώτη στροφή ο Ένεα Μπαστιανίνι έκανε λάθος υπολογισμό στα φρένα με αποτέλεσμα να πέσει και να παρασύρει στο πέρασμά του τους Λούκα Μαρίνι, Μάρκο Μπεζέκι, Γιόχαν Ζάρκο, Άλεξ Μάρκεθ και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, αμέσως μετά στη δεύτερη στροφή της πίστας ο Πέκο Μπανάια έχασε το πίσω μέρος της Ducati του με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στην άσφαλτο. Καθώς ήταν πεσμένος στη μέση της πίστας δεν κατάφερε να τον αποφύγει ο Μπραντ Μπίντερ ο οποίος τον χτύπησε στα πόδια.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως διακόπηκε ο αγώνας με κόκκινη σημαία και μπήκε ασθενοφόρο στην πίστα για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Μπανάια. Ο Ιταλός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το μέγεθος του τραυματισμού του. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Μονόλογος Aprilia

Στην επανεκκίνηση του αγώνα τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από την αρχή με τις Aprilia να έχουν το πάνω χέρι. Αρχικά ο Μάβερικ Βινιάλες πήρε την πρωτοπορία και άρχισε μαζί με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό να φτιάχνουν μια διαφορά ασφαλείας στην κορυφή. Στους τελευταίους πέντε γύρους ο Εσπαργκαρό είχε καλύτερο ρυθμό και πέρασε μπροστά κατακτώντας τελικά τη νίκη, όπως έκανε και στον Αγώνα Sprint το Σάββατο.

Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάβερικ Βινιάλες με τη δεύτερη Aprilia χαρίζοντας το πρώτο «1-2» της ιταλικής μάρκας στην ιστορία της στα Grand Prix. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati έχοντας πίσω του στην 4η θέση τον teammate του Γιόχαν Ζάρκο.

Advertisement

Την εξάδα έκλεισε ο Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati, ενώ στη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φάμπιο Κουαρταραρό, Τζακ Μίλερ, Αουγκούστο Φερνάντεζ και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο. Εκτός αγώνα έμειναν οι Ένεα Μπαστιανίνι, Μπρατν Μπίντερ, Πολ Εσπαργκαρό και Ραούλ Φερνάντεζ.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα στην πίστα Μιζάνο της Ιταλίας.

Αποτελέσματα Αγώνα


Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Καταλονίας Sprint: Νίκη στο «σπίτι του» ο Εσπαργκαρό
MotoGP Αυστρίας Sprint: Μπανάια τη νίκη μέσα στο χάος
MotoGP Καταλονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις