Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Μ. Βρετανίας Sprint: Έσπασε το ρόδι ο Άλεξ Μάρκεθ

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μ. Βρετανίας Sprint: Έσπασε το ρόδι ο Άλεξ Μάρκεθ

NEWSMOTO

MotoGP Μ. Βρετανίας Sprint: Έσπασε το ρόδι ο Άλεξ Μάρκεθ

NEWSMOTO

Ο Άλεξ Μάρκεθ πήρε πανάξια νίκη στο βρεγμένο Silverstone με πολλούς πρωταγωνιστές να μένουν εκτός βαθμών.

Advertisement
Advertisement

Η βροχή στο Silverstone ανακάτεψε την τράπουλα στον Αγώνα Sprint του MotoGP. Πολλοί πρωτοκλασάτοι αναβάτες δυσκολεύτηκαν να βρουν το ρυθμό τους στη βρετανική πίστα, ενώ αντίθετα άλλοι αισθάνθηκαν πολύ άνετα και κατάφεραν να διακριθούν.

Ένας από αυτούς ήταν ο Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati. Ο Ισπανός αναβάτης αισθάνθηκε πολύ καλά και από την 3η θέση της κατάταξης βρέθηκε γρήγορα στο πρώτο group της μάχης για τη νίκη.

Δεν άργησε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση και με γρήγορο ρυθμό να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας η οποία τελικά του χάρισε τη νίκη. Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Άλεξ Μάρκεθ στη μεγάλη κατηγορία, έστω και σε Αγώνα Sprint.

Ο μοναδικός αναβάτης από τους διεκδικητές του τίτλου που διακρίθηκε στον Αγώνα Sprint του Silverstone ήταν ο Μάρκο Μπεζέκι με Ducati. Ο κάτοχος της pole position ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να βρεθεί άμεσα στις πρώτες θέσεις, ωστόσο διαπίστωσε γρήγορα ότι δεν μπορούσε να πιάσει το ρυθμό του Μάρκεθ. Έμεινε λοιπόν με ασφάλεια στη δεύτερη θέση, παίρνοντας τους 9 πολύτιμους βαθμούς και μειώνοντας τη διαφορά από τον Μπανάια στη βαθμολογία.

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο πάντα πολύ γρήγορος στο Silverstone Μάβερικ Βινιάλες με την εργοστασιακή Aprilia, αφήνοντας πίσω τους Γιόχαν Ζάρκο, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Χόρχε Μαρτίν με τον Ισπανό της Pramac να χάνει τη 2η θέση στη βαθμολογία από τον Μπεζέκι. Ο Τζακ Μίλερ πάλεψε αρχικά για τη νίκη, αλλά υποχώρησε τελικά στην 7η θέση, ενώ στη δεκάδα τερμάτισαν επίσης οι Αουγκούστο Φερνάντεζ, Μπραντ Μπίντερ και Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Πρωτοκλασάτοι αναβάτες όπως ο Πέκο Μπανάια, ο Φάμπιο Κουαρταραρό, ο Μαρκ Μάρκεθ και ο Ένεα Μπαστιανίνι έμειναν εκτός δεκάδας και μάλιστα προς τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Advertisement

Την Κυριακή 6 Αυγούστου πραγματοποιείται στις 15:00 το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Μ. Βρετανίας: Ο Μπεζέκι την pole στο βρεγμένο Silverstone
MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς
MotoGP: Σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς ενόψει Silverstone