Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας: Μίλησε ξανά ο πρωταθλητής

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Καταλονίας: Μίλησε ξανά ο πρωταθλητής

NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας: Μίλησε ξανά ο πρωταθλητής

NEWSMOTO

Ο Πέκο Μπανάια έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και στο Μονμελό κατακτώντας την pole position.

Advertisement
Advertisement

Το ρητό «το καλό πράγμα από την αρχή φαίνεται» δεν επιβεβαιώθηκε, τουλάχιστον εν μέρει, στη Βαρκελώνη όπου πραγματοποιείται το MotoGP της Καταλονίας. Την Παρασκευή λοιπόν ο Πέκο Μπανάια ζορίστηκε πολύ να βρει το ρυθμό του αντιμετωπίζοντας πρόβλημα πρόσφυσης με την Ducati του.

Το Σάββατο όμως, όπως μας έχει συνηθίσει ο Ιταλός φέτος, βρήκε το κάτι παραπάνω και έκανε τη διαφορά. Ο Μπανάια ήταν εκείνος που κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο το Σάββατο κατακτώντας τελικά την pole position. Ο Ιταλός με το 1:38.639 βρέθηκε στην πρώτη θέση και θα ξεκινήσει πρώτος τόσο τον αγώνα Sprint που ακολουθεί, όσο και το Grand Prix της Κυριακής.

Advertisement
Advertisement

Στις κατατακτήριες του Σαββάτου οι αναβάτες της Aprilia απέδειξαν ότι η μοτοσικλέτα είναι σε καλό δρόμο εξέλιξης. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό και μαζί του στην πρώτη σειρά του grid ήταν ο Μιγκέλ Ολιβέιρα σε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στη σέλα της RSGP. Μάλιστα ο Πορτογάλος ξεκίνησε τις κατατακτήριες από το Q1 και έφτασε στην πρώτη τριάδα.

Advertisement

Από τη δεύτερη σειρά του grip θα εκκινήσουν τον Αγώνα Sprint και το Grand Prix οι Μάβερικ Βινιάλες, Χόρχε Μαρτίν και Γιόχαν Ζάρκο. Ο Ένεα Μπαστιανίνι από την Παρασκευή «κουβαλάει» μια ποινή τριών θέσεων στο grip για παρενόχληση συναθλητή του, κάτι που τον έφερε στην 14η θέση. Αντίθετα, στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Άλεξ Μάρκεθ, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, Μπραντ Μπίντερ και Μάρκο Μπεζέκι.

Advertisement

Ταχύτερη Honda ήταν εκείνη του Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος πέρασε στο Q2, ενώ απογοητευτική ήταν η εμφάνιση των αναβατών της Yamaha με τον Μορμπιντέλι στην 16η και τον Κουαρταραρό στην 17η θέση αντίστοιχα.

Ο Αγώνας Sprint της Βαρκελώνης για το MotoGP αρχίζει στις 16:00.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Καταλονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP: Χωρίς αντίπαλο ο Μπανάια διέλυσε τους αντιπάλους του στο Red Bull Ring
MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς