Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP 2021: Ιστορική Pole για τον Jorge Martin στο Qatar2

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP 2021: Ιστορική Pole για τον Jorge Martin στο Qatar2

NEWSMOTO

MotoGP 2021: Ιστορική Pole για τον Jorge Martin στο Qatar2

NEWSMOTO

Μπορεί να είναι Rookie, δηλαδή πρωτάρης, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Jorge Martin από το να πάρει την Pole Position του 2ου εφετινού αγώνα στην πίστα του Qatar.

Advertisement
Advertisement

Ένα κατόρθωμα του οποίου η αξία αυξάνεται από το γεγονός πως ο 23χρονος Ισπανός αποτελεί αναβάτη δορυφορικής ομάδας, καθώς σαν «πρωτάρηδες», pole έχουν πάρει οι Casey Stoner (Qatar 2006), Jorge Lorenzo (Qatar 2008) και Marc Marquez (Austin 2013). Από Rookie και συνάμα δορυφορικό αναβάτη όμως, pole position δεν υφίσταται, οπότε ο νεαρός Jorge ξεκινά στα μεγάλα σαλόνια γράφοντας ιστορία.

Πίσω του στο χρόνο μα δίπλα του στην πρώτη γραμμή του αυριανού grid, θα έχει τον teammate του, Johann Zarco που αν μη τι άλλο έχει ξεκινήσει αποφασισμένος το αγωνιστικό 2021. Τρίτος ταχύτερος του αποψινού Q2, ο νικητής της περασμένης Κυριακής. Ο άκρως μεθοδικός Maverick Vinales.

Advertisement
Advertisement

Σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο τριήμερο, ο Jack Miller σημείωσε τον 4ο ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του στο χρονόμετρο το Fabio Quartararo αλλά και τον έτερο εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, Fransesco Bagnaia. Mόλις 0,599’’ από την κορυφή, θα βρούμε τον Aleix Espargaro που συνεχίσει να δίνει χαμόγελα στην Aprilia, έχοντας δίπλα αμφότερους τους αναβάτες της Suzuki, Alex Rins και Joan Mir. Η 10άδα κλείνει με τον Franco Morbidelli, ενώ ηχηρή είναι και πάλι η απουσία της Honda, με πρώτο αναβάτη τον –tester και εκτάκτως αντικαταστάτη του Marc Marquez- Stefan Bradl στην 11η θέση.

Ένα Σάββατο που θέλει να ξεχάσει, ήταν σήμερα για τον Valentino Rossi που θα εκκινήσει προτελευταίος, όντας ταχύτερος μόνο από τον Lorenzo Savadori. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Advertisement

«Προγνωστικά»

Advertisement

Για αύριο, πολύ σοβαρός υποψήφιος για το 1ο σκαλί του βάθρου είναι και πάλι ο –ώριμος πλέον- Maverick Vinales, αποζητώντας την επανάληψη της περασμένης Κυριακής που θα φέρει μια πρώιμη άνεση στο πρωτάθλημα. Το υπόλοιπο βάθρο δύσκολα θα μπορούσε να έχει κάτι άλλο από Ducati, με τον Gigi Dall’ Igna να έχει φτιάξει μια μοτοσυκλέτα πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό (παρατηρήστε αύριο το μηχανισμό που χαμηλώνει τη μοτοσυκλέτα στην εκκίνηση). Δε μένει παρά να δούμε ποιοι εκ των Miller, Bagnaia, Zarco και -γιατί όχι- Martin θα χαλιναγωγήσουν καλύτερα τη δύναμη του GP21.

Οι απαντήσεις αύριο στις 19.30 ώρα Ελλάδος με την έναρξη του Grand Prix of Doha!

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

MotoGP 2021: Πρόγραμμα μεταδόσεων Qatar2 και εντυπώσεις FP2

MotoGP, Qatar1: Ο Vinales τη νίκη, ο Zarco τις εντυπώσεις

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες