Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

DGR 2021: Gentlemen start your engines

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DGR 2021: Gentlemen start your engines

NEWSMOTO

DGR 2021: Gentlemen start your engines

NEWSMOTO

Το Distinguished Gentleman’s Ride ξεκίνησε πριν 9 χρόνια στην Αυστραλία και σύντομα έγινε μια παγκόσμια γιορτή, σκοπός της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του προστάτη και της ανδρικής κατάθλιψης.

Advertisement
Advertisement

Η όλη ιδέα έχει και «ελληνικό δάκτυλο» διότι ξεκίνησε το 2012 από τους Perth Café Racers της Αυστραλίας και τον τωρινό εγχώριο διοργανωτή Λουκά Μέξη, που τότε είχε μετοικήσει στη χώρα των κανγκουρό. Μάλιστα, 11 αναβάτες έκαναν τη διαδρομή στην Αθήνα το 2012, πριν γίνει παγκόσμιο event το 2013! Όπως και να το κάνουμε, είμαστε ιδρυτικά μέλη! Από το 2012 μέχρι πέρυσι και πάντα την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, που είναι παγκόσμια ημέρα ενάντια στον Καρκίνο, στην Αθήνα και σε σχεδόν 600 πόλεις ανά τον κόσμο διακείμενοι αναβάτες κλασικών και café racer μοτοσυκλετών κάνουν μια «μοτοπαρέλαση» για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου και να τον ευαισθητοποιήσουν.

H διοργάνωση, όπως γράψαμε ήδη, γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες και πόλεις ανά τον πλανήτη, με χιλιάδες μοτοσυκλετιστές να βάζουν τα «καλά τους» και να οδηγούν στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς. Η προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν 28 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία έχουν προσφερθεί στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα “The Movember Foundation”. Έτσι, οι μοτοσυκλετιστές έχουν δείξει προς πάσα κατεύθυνση τη διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που βλέπουν και αντιμετωπίζουν παρόμοια κοινωνικά φαινόμενα. Από την πρώτη χρονιά ανοίχθηκε διάλογος και για την ανδρική ψυχική υγεία, με τη διοργάνωση online εράνου, όπου κάθε αναβάτης μπορούσε να συμμετάσχει οικονομικά και να προσφέρει ένα ποσό για κάποιο ίδρυμα ΜΚΟ.

Advertisement
Advertisement

Κάτι ανάλογο θα γίνει και εφέτος, συγκεκριμένα την Κυριακή 23 Μαϊου, με τον έρανο να είναι προαιρετικός. Προαιρετική βέβαια θα είναι και η οδηγική συμμετοχή, αλλά αν αποφασίσει κάποιος να πάρει μέρος με τη δική του μοτοσυκλέτα τότε θα πρέπει να φορέσει τα “καλά” του. Μια γραβάτα, ένα παπιγιόν, ένα γιλέκο κλπ. Γίνεται μια θεματική παρέλαση, που τραβά την προσοχή του κόσμου για καλό σκοπό.

Advertisement

Η Αθήνα έχει δηλωθεί επίσημα για την εκδήλωση του 2021, που θα είναι και επετειακή καθόσον συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής! Η διοργάνωση βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε ότι είναι να γίνει να γίνει τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του Covid-19. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται διαδικτυακά στο www.gentlemansride.com , όπου και οι ενδιαφερόμενοι -πέραν της δήλωσης συμμετοχής- θα μπορέσουν να μείνουν ενήμεροι για όλες τις λεπτομέρειες αυτού του φιλανθρωπικού γεγονότος.

Εμείς πάντως, θα είμαστε εκεί ότι και να γίνει..

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

MotoGP, Portimao: Επιβλητική νίκη για Quartararo

Advertisement

Triumph Trident 660: Άφιξη Ελλάδα και η διαμόρφωση στο επίκεντρο

KTM Central Store: Μια νέα εμπειρία στην επιλογή