Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

BMW M1000XR: Ο πιο γρήγορος «τουρίστας» (+video)

Ελλάδα 22:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW M1000XR: Ο πιο γρήγορος «τουρίστας» (+video)

NEWSMOTO

BMW M1000XR: Ο πιο γρήγορος «τουρίστας» (+video)

NEWSMOTO

Η BMW παρουσίασε την επιβλητική M1000XR αλλάζοντας το παιχνίδι των μοτοσικλετών μεγάλων αποστάσεων.

Advertisement
Advertisement

Ένα μοντέλο που περιμέναμε διακαώς τελικά παρουσιάστηκε και ήδη ο κουμπαράς στήθηκε με σκοπό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Μιλάμε φυσικά για την BMW M1000XR, την τρίτη κατά σειρά μοτοσικλέτας που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της BMW Motorrad και του τμήματος BMW M.

Ας μπούμε όμως κατευθείαν στο ψητό. Η νέα BMW M1000XR χρησιμοποιεί τον γνωστό τετρακύλινδρο κινητήρα 999 κ.εκ. ο οποίος με τη βοήθεια της τεχνολογίας ShiftCam της BMW Motorrad στις βαλβίδες, αποδίδει 200 ίππους και 115 Nm ροπής. Οι επιδόσεις της μοτοσικλέτας είναι εκπληκτικές με την τελική ταχύτητα να φτάνει με άνεση τα 280 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, η εκθαμβωτική M1000XR συνοδεύεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά τα οποία συναντάμε και στην M1000R, ενώ σημαντική δουλειά έχει γίνει στην αεροδυναμική της μοτοσικλέτας. Η BMW Motorrad έχει σχεδιάσει νέα αεροδυναμικά φτερά από ανθρακονήματα τα οποία βελτιώνουν τη σταθερότητα της μοτοσικλέτας και βοηθούν στη μείωση της σούζας κατά τη διαδικασία της εκρηκτικής επιτάχυνσης.

Οι αναρτήσεις είναι κορυφαίες και τα φρένα είναι σχεδιασμένα από την BMW M με τρομακτική δύναμη πέδησης και αίσθηση που συναντάμε μόνο σε superbike μοτοσικλέτες. Όσο για το βάρος, η μοτοσικλέτα ζυγίζει μόλις 223 κιλά χάρη στη χρήση carbon σε πολλά σημεία της μοτοσικλέτας.

Advertisement

Η BMW Motorrad δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη μοτοσικλέτα. Η πλήρης παρουσίαση της μοτοσικλέτας θα γίνει στο δεύτερο μισό του 2023.

Advertisement

Βίντεο της M1000XR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Face control στα μοντέλα της BMW Motorrad
Τον Ιούλιο το BMW Motorrad Festival 2023 (+video)
BMW Motorrad: Επιστρέφει το ηλεκτρικό σταντ;

Advertisement