Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

BMW Motorrad: Επιστρέφει το ηλεκτρικό σταντ;

Ελλάδα 19:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW Motorrad: Επιστρέφει το ηλεκτρικό σταντ;

NEWSMOTO

BMW Motorrad: Επιστρέφει το ηλεκτρικό σταντ;

NEWSMOTO

Η BMW σχεδιάζει ήδη τη νέα γενιά του ηλεκτρουδραυλικού της σταντ για τις μεγάλες μοτοσικλέτες της.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρουδραυλικό σταντ δεν είναι άγνωστο στον κόσμο της μοτοσικλέτα με την BMW Motorrad να έχει ήδη παρουσιάσει το δικό της σχέδιο πριν από σχεδόν 20 χρόνια. Η πρώτη απόπειρα είχε γίνει στο K1200LT του 2004 όταν η μοτοσικλέτα ήταν εξοπλισμένη με ένα ηλεκτρουδραυλικό σύστημα ανύψωσης της μοτοσικλέτας όταν ήταν παρκαρισμένη.

Το συγκεκριμένο σύστημα ήταν πολύ λογικό καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο ζύγιζε περίπου 390 κιλά. Το σύστημα μάλιστα της BMW ήταν σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ανυψώσει τη μοτοσικλέτα ακόμα και με πλήρη εξοπλισμό και τους επιβάτες πάνω φτάνοντας τα 600 κιλά μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους.

Advertisement
Advertisement

Από ότι φαίνεται η BMW Motorrad σκέφτεται να επαναφέρει το συγκεκριμένο σύστημα σταντ καθώς στην γκάμα της διαθέτει μεγάλα και βαριά μοντέλα. Μην ξεχνάμε ότι το 2022 ανανέωσε πλήρως το K1600 το οποίο ζυγίζει κοντά στα 360 κιλά, ενώ πρόσθεσε στην γκάμα των R18 το Transcontinental το οποίο ζυγίζει 426 κιλά!

Σύμφωνα με σχέδια που διέρρευσαν το σύστημα της BMW είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και λειτουργεί με τη βοήθεια ενός ηλεκτρουδραυλικού μηχανισμού. Με το πάτημα ενός κουμπιού ή όταν ο αναβάτης κατεβάσει το διπλό σταντ, ειδικοί αισθητήρες αντιλαμβάνονται την κίνηση και θέτουν σε λειτουργία τον μηχανισμό ανύψωσης. Το σύστημα μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί ή να λειτουργήσει ως βοηθητικό του αναβάτη ή να λειτουργήσει εντελώς αυτόματα.

Advertisement

Το νέο BMW R1300GS βρίσκεται προ των πυλών και δεν θα φανεί περίεργο αν το δούμε να είναι εξοπλισμένο με το νέο ηλεκτρικό σταντ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με ρεκόρ υποδέχεται το επετειακό 2023 η BMW Motorrad
Τρεις άνθρωποι που σημάδεψαν την πορεία της BMW Motorrad (+video)
Η γιορτή της BMW Motorrad ξεκίνησε (+video)