Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Face control στα μοντέλα της BMW Motorrad

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Face control στα μοντέλα της BMW Motorrad

NEWSMOTO

Face control στα μοντέλα της BMW Motorrad

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad προσθέτει σύστημα ασφάλειας αναγνώρισης προσώπου στα νέα της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Οι κάτοχοι μοτοσικλετών BMW έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό πρόβλημα που είναι οι κλοπές στα μοντέλα τους. Η BMW Motorrad γνωρίζει το πρόβλημα και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει έχοντας τοποθετήσει προηγμένα συστήματα στις μοτοσικλέτες της. Για να ενισχύσει την ασφάλεια δημιούργησε ακόμα ένα σύστημα το οποίο ονομάζει iFace και έχει να κάνει με την αναγνώριση προσώπου του αναβάτη, αντικαθιστώντας το κλασικό κλειδί και συμπληρώνει το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Το BMW iFace αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καθηγητή Dr. Gerhard Lesjöh, επικεφαλής του κορυφαίου στον κόσμο ινστιτούτου οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Το σύστημα προσφέρει αφενός αναγνώριση του προσώπου του αναβάτη και αφετέρου σύγκριση ίριδας-κερατοειδούς των ματιών για την σαφή ταυτοποίηση.

Advertisement
Advertisement

Η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία 3D που είναι ενσωματωμένη στην οθόνη TFT της BMW Motorrad. Με την αφαίρεση του κράνους, το πρόσωπο σαρώνεται τρισδιάστατα και βιομετρικά. Αυτή η τρισδιάστατη εικόνα συγκρίνεται με ένα αρχείο δεδομένων που είναι αποθηκευμένο στο σύστημα. Εάν η επαλήθευση ταυτότητας είναι θετική, η ανάφλεξη, το κλείδωμα του τιμονιού και άλλες λειτουργίες κλειδώματος απελευθερώνονται και ο αναβάτης μπορεί να εκκινήσει τη μοτοσικλέτα.

Επιπλέον, το σύστημα είναι σε θέση να προβεί σε σάρωση της ίριδας του ματιού προχωρώντας σε αναγνώριση ταυτότητας. Το σύστημα αναγνωρίζει τον αναβάτη ακόμη και με το κράνος, καθώς σαρώνονται μόνο η ίριδα και ο κερατοειδής χιτώνας και συγκρίνονται με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα. Παράλληλα, ένα ειδικό πολωτικό φίλτρο επιτρέπει τη διαδικασία σάρωσης ακόμη και μέσα από φιμέ ή έντονα κατοπτρικές ζελατίνες κράνους, καθώς και μέσα από διάφορους τύπους γυαλιών και φακών επαφής.

Advertisement

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τον Ιούλιο το BMW Motorrad Festival 2023 (+video)
BMW Motorrad: Επιστρέφει το ηλεκτρικό σταντ;
Τρεις άνθρωποι που σημάδεψαν την πορεία της BMW Motorrad (+video)