Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αναγέννηση της ιστορικής BSA Gold Star

Ελλάδα 19:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναγέννηση της ιστορικής BSA Gold Star

NEWSMOTO

Αναγέννηση της ιστορικής BSA Gold Star

NEWSMOTO

Το ιστορικό όνομα BSA επιστρέφει ξανά με τα δικαιώματα του να έχουν περάσει στα χέρια της BSA Company Limited, μιας εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία ανήκει στην ινδική Mahindra.

Advertisement
Advertisement

Στο προσκήνιο επανέρχεται η Gold Star 650, μια ρετρό σχεδίασης μοτοσικλέτα που εμπνέεται από τις γραμμές των αυθεντικών Gold Star οι οποίες διέγραψαν μια λαμπρή εμπορική πορεία από το 1939 ως το 1963.

Η νέα Gold Star 650 θα κατασκευάζεται στην Ινδία και θα φέρει ένα νέο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα στα 652 κ.εκ με την απόδοση του να φτάνει τους 45 ίππους στις 6.000 στροφές.

Advertisement
Advertisement

Η μοτοσυκλέτα είναι χτισμένη γύρω από ένα ατσάλινο πλαίσιο διπλής ραχοκοκαλιάς που συνεργάζεται με ένα πιρούνι 41 χιλιοστών και διπλά αμορτισέρ με ρύθμιση της προφόρτισης σε 5 θέσεις.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 12 λίτρα και η ρετρό σχεδίαση του αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το διάσημο σήμα της BSA.

Advertisement

Στα όργανά της συναντάμε δύο στρογγυλά ρολόγια με τις βελόνες σε ανάποδη φορά από την πεπατημένη, όπως τα παραδοσιακά όργανα της Smiths που φορούσαν κάποτε οι BSA, με μια οθόνη LCD στη μέση της ενώ στον εξοπλισμό της υπάρχει και θύρα USB για φόρτιση συσκευών.

Advertisement

Η νέα BSA Gold Star αναμένεται να είναι διαθέσιμη στη Ευρωπαϊκή αγορά την ερχόμενη άνοιξη σε μια τιμή που εκτιμάται στα 6.000 με 7.000 ευρώ, ανάλογα και με την έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pol Tarres και Yamaha Tenere 700 Raid Prototype (+video)
Το adventure scooter Αprilia SR GT έφτασε στην χώρα μας
To Husqvarna Norden 901 έφτασε Ελλάδα