Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Για ποιο κλασικό BSA γράφτηκε τραγούδι (+video)

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Για ποιο κλασικό BSA γράφτηκε τραγούδι (+video)

NEWSMOTO

Για ποιο κλασικό BSA γράφτηκε τραγούδι (+video)

NEWSMOTO

Αν θέλεις το πιο αυθεντικό classic που φτιάχτηκε ποτέ τότε καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στο BSA Gold Star.

Advertisement
Advertisement

Το BSA Gold Star δεν είναι κάποιο τυχαίο μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής βιομηχανίας μοτοσικλέτας. Ιδιαίτερα για την πόλη του Μπέρμιγχαμ στη Μεγάλη Βρετανία, το μοντέλο αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς και μάλιστα γράφτηκε τραγούδι για το μοντέλο τη δεκαετία του 1980 με τίτλο BSA και ερμηνευτή τον διάσημο ροκ σταρ, Στίβ Γκίμπονς.

Πλέον η BSA έχει έρθει ξανά το προσκήνιο αναβιώνοντας μετά από πολλά χρόνια το καινούριο Gold Star. Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μπορεί να περηφανεύεται η BSA για το νέο Gold Star είναι η αυθεντικότητά του. Το μοντέλο παραμένει πιστό στην κλασική του δομή με την εταιρεία να έχει επέμβει μόνο στα απαραίτητα στοιχεία της σύγχρονης εποχής.

Advertisement
Advertisement

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας 652 κ.εκ. του Gold Star έχει σχεδιαστεί από την Rotax και αποδίδει 45 ίππους και 55 Nm ροπής έχοντας χαμηλόστροφη και ροπάτη λειτουργία. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο το οποίο συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλ. εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω.

Τα φρένα είναι της Brembo με έναν δίσκο 320 χιλ. εμπρός με ABS και οι τροχοί είναι ακτινωτοί 19 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 213 κιλά και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 12 λίτρα, ενώ είναι διαθέσιμο και στην έκδοση Legacy με ιδιαίτερο χρωματισμό Silver Sheen.

Advertisement

Ακούστε το τραγούδι του Γκίμπονς.

Advertisement

Βίντεο του BSA Gold Star.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εντυπωσιακό scrambler από την θρυλική BSA
Αναγέννηση της ιστορικής BSA Gold Star
BSA: Επιστροφή στις ρίζες

Advertisement