Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό είναι το πρώτο κράνος με σύστημα HEPA

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το πρώτο κράνος με σύστημα HEPA

NEWSMOTO

Αυτό είναι το πρώτο κράνος με σύστημα HEPA

NEWSMOTO

Η Shellios Puros από την Ινδία παρουσίασε το πρώτο κράνος με σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα HEPΑ.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη βόλτα με μοτοσικλέτα έπειτα από τις διακοπές του καλοκαιριού στον αστικό ιστό είναι σοκαριστική από όλες τις απόψεις. Από την ηρεμία της ξαπλώστρας στην παραλία βρίσκεσαι αντιμέτωπος με έντονο θόρυβο, τρέλα στους δρόμους και φυσικά την αποπνικτική ατμόσφαιρα της πόλης.

Κάπου εκεί είναι που αρχίζεις να σκέφτεσαι τι ωραία θα ήταν να υπήρχε ένα κράνος το οποίο να χρησιμοποιούσε φίλτρα αέρα για να μπορείς να αναπνεύσεις καλύτερα όταν κλείνεις τη ζελατίνα. Η Shellios Puros από την Ινδία αφουγκράστηκε την ανάγκη των αναβατών και παρουσίασε ένα κράνος το οποίος διαθέτει σύστημα καθαρισμού του αέρα HEPA.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα εξαερισμού διαθέτει στο πίσω μέρος του κράνους ένα φίλτρο H13 το οποίο με τη βοήθεια ενός συστήματος εξαερισμού με ανεμιστήρα φιλτράρει τον αέρα στο εσωτερικό του κράνους. Το σύστημα έχει πάρει έγκριση πιστοποίησης H13 Grade HEPA ιατρικού τύπου και είναι σε θέση να παγιδεύσει μικροσωματίδια μικρότερα του 0,3μm. Το σύστημα λειτουργεί χωρίς καλωδιώσεις και η ενέργεια παρέχεται από ενσωματωμένη μπαταρία.

Εκείνο που μένει να αποδειχτεί είναι αν οι προδιαγραφές BIS στα κράνη της Ινδίας προσαρμόζονται σε εκείνα της Ευρώπης. Αν όντως οι προδιαγραφές είναι σωστές τότε θα έχουμε να κάνουμε για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, τουλάχιστον για χρήση στις μεγαλουπόλεις. Αν όχι, απλά θα είναι μια καλή ιδέα για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το θέμα.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το κράνος διπλώνει και μπαίνει στην τσάντα σας
Τώρα και κράνος ποδηλάτου με ενσωματωμένο αερόσακο
Σοκαριστικό video: Το κράνος σώζει ζωές (+video)