Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τώρα και κράνος ποδηλάτου με ενσωματωμένο αερόσακο

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τώρα και κράνος ποδηλάτου με ενσωματωμένο αερόσακο

ΝΕΑ

Τώρα και κράνος ποδηλάτου με ενσωματωμένο αερόσακο

ΝΕΑ

Η Autoliv και η POC, δύο σουηδικές εταιρείες, συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα κράνος ποδηλάτη με αερόσακο ο οποίο θα προστατεύει το κεφάλι του αναβάτη σε ενδεχόμενη πτώση του.

Advertisement
Advertisement

Η ποδηλασία ενέχει αυξημένο κίνδυνο πτώσης και τραυματισμού του αναβάτη, είτε από δικό του κακό υπολογισμό είτε από την εμπλοκή του σε κάποια σύγκρουση με άλλο όχημα. Για την προστασία της κεφαλής του υπάρχει το αντίστοιχο κράνος αλλά αυτό υστερεί σε σχέση με ό,τι ισχύει για τους μοτοσυκλετιστές για παράδειγμα.

Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες να αυξηθεί όσο το δυνατόν η παρεχόμενη προστασία δεν σταματούν. Η POC, μια σουηδική εταιρεία η οποία ειδικεύεται στον εξοπλισμό προστασίας των ποδηλατών, συνεργάζεται με την (επίσης σουηδική) Autoliv για τη δημιουργία ενός κράνους ποδηλασίας που θα φέρει αερόσακο ο οποίος θα εκτείνεται όταν πρέπει, προστατεύοντας τον αναβάτη.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες δοκιμές του συστήματος έδειξαν ότι το συγκεκριμένο σύστημα βελτιώνει σημαντικά τις επιπτώσεις τραυματισμού στο κεφάλι. Μάλιστα, αυτό επιτυγχάνεται χωρίς να χρειαστεί να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο σχήμα ή στο βάρος ενός τέτοιου κράνους. Σύμφωνα με έρευνα των ανθρώπων της Autoliv, ένα κράνος ποδηλάτη με αερόσακο μειώνει την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού του στο 30% από το 80% που υπάρχει σε ένα συμβατικό, σε χτύπημα με ταχύτητα πρόσκρουσης 20 χλμ./ώρα.

Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, όταν ολοκληρωθεί η εξέλιξη του νέου κράνους θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από αναβάτες ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα μπει σε διαδικασία παραγωγής, καθώς χρειάζεται να γίνουν πολλές δοκιμές εξέλιξης ακόμα, σε πολλά σενάρια ατυχημάτων που ενδέχεται να συμβούν στον δρόμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Kosmocar & Kosmoride γιορτάζουν το ηλεκτρικό ποδήλατο!
Ποιο νησί είναι ιδανικό για διακοπές με ηλεκτρικό ποδήλατο!
Ο Μητσοτάκης και το ηλεκτρικό ποδήλατο…