Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοκαριστικό video: Το κράνος σώζει ζωές (+video)

Ελλάδα 23:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοκαριστικό video: Το κράνος σώζει ζωές (+video)

ΝΕΑ

Σοκαριστικό video: Το κράνος σώζει ζωές (+video)

ΝΕΑ

Ο οδηγός ενός δίκυκλου βρίσκεται κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου και το μόνο που τον κρατά ζωντανό είναι το κράνος του.

Advertisement
Advertisement

Το ότι το κράνος σώζει ζωές θα πρέπει να είναι πλέον ένα βίωμα για όλους τους οδηγούς δίκυκλων. Παρ’ όλα αυτά, στη χώρα μας η μεγαλύτερη πλειοψηφία των δικυκλιστών εξακολουθούν να κυκλοφορούν χωρίς αυτό τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Και δεν είναι βέβαια μόνο τα πρόστιμα για τη μη χρήση του. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ασφάλεια που προσφέρει όταν θα έρθει η “κακιά” στιγμή.

Δείτε τι συνέβη στον οδηγό στο video που παραθέτουμε. Το περιστατικό έχει συμβεί στην Βραζιλία και έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Όπως βλέπουμε, ένα λεωφορείο στρίβει σε έναν στενό δρόμο, ενώ από την αντίθετη κατεύθυνση έρχεται μία μηχανή.

Ο οδηγός του δίκυκλου χάνει τον έλεγχο και πέφτει στην άσφαλτο. Η τροχιά του όμως κατευθείαν επάνω προς τους τροχούς του λεωφορείου, με το κεφάλι του να προσγειώνεται μπροστά από την ρόδα του.

Ο οδηγός της μηχανής σφηνώνεται κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου και ήταν τυχερός που είχε προνοήσει να φορά κράνος, χωρίς αυτό δεν θα είχε γλιτώσει την ζωή του.

Advertisement

Όπως βλέπουμε, το κράνος φράκαρε στον τροχό του λεωφορείου και έσυρε το σώμα του μοτοσικλετιστή για λίγο μέχρι να σταματήσει. Ο οδηγός της μηχανής μετά το σοκ της σύγκρουσης, σηκώθηκε όρθιος με ελαφρά τραύματα.

Για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το κράνος δεν είναι απαραίτητο ή ότι τους δυσκολεύει τη ζωή, ίσως το video αυτό να μπορεί να τους αλλάξει μυαλά. Ελπίζουμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τροχαίο ατύχημα για τον Pecco Bagnaia
Ανατριχιαστικό video: Απίστευτο το πως σώθηκε από αυτό το ατύχημα ο Zhou (+video)
Σχεδόν 2.000 κλήσεις για κράνος και κόκκινο!

Advertisement