Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό το κράνος διπλώνει και μπαίνει στην τσάντα σας

Ελλάδα 21:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό το κράνος διπλώνει και μπαίνει στην τσάντα σας

NEWSMOTO

Αυτό το κράνος διπλώνει και μπαίνει στην τσάντα σας

NEWSMOTO

Εταιρεία από την Κορέα παρουσίασε ένα μοναδικό αναδιπλούμενο κράνος για εκείνους που αναζητούν την απόλυτη ευκολία.

Advertisement
Advertisement

Η έκρηξη των πωλήσεων στα μικρά δίκυκλα και ποδήλατα στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη, έχει φέρει αρκετό νέο κόσμο στην οικογένεια των δύο τροχών (ποδήλατα-μοτοποδήλατα και μικρά scooter). Πολλοί ωστόσο αρνούνται ακόμα να αποδεχτούν τη χρήση κράνους, καθώς θεωρούν αυτό το απαραίτητο εξάρτημα δύσχρηστο και περιοριστικό.

Η Nature Mobility έρχεται να λύσει το πρόβλημα αρκετών αναβατών που δυσκολεύονται με τη χρήση του κράνους. Η κορεάτικη φίρμα παρουσίασε το Raba, ένα επαναστατικό αναδιπλούμενο κράνος το οποίο μπορεί να μειώσει το μέγεθός του κατά 35% σε μόλις 10 δευτερόλεπτα. Το κράνος δεν αποτελείται από ένα κομμάτι όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει, αλλά από πολλά διαφορετικά κομμάτια σε σχήμα διαμαντιού ή τριγωνικά. Όλα μαζί συνδέονται με ένα σύστημα καλωδίων το οποίο με τη σειρά του ελέγχεται από ένα κεντρικό διακόπτη για το άνοιγμα και κλείσιμο.

Advertisement
Advertisement

Θα αναρωτηθεί τώρα κάποιος, αυτό το κράνος είναι ικανό να προστατεύσει το κεφάλι του αναβάτη; Η Nature Mobility αναφέρει πως το Raba είναι κατασκευασμένο από κορυφαία υλικά όπως αφρός EPS και θερμοπλαστικό ABS στο εσωτερικό του για μέγιστη προστασία, απορρόφηση κραδασμών και αντοχή στην πρόσκρουση. Το βάρος του κράνους είναι μόλις 410 γραμμάτια και μπορεί όταν διπλωθεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα σακίδιο πλάτης, σε μια τσάντα ώμου ή ακόμα και σε χαρτοφύλακα καθώς μπορεί να πάρει και επίπεδη μορφή.

Το κράνος Raba κέρδισε φέτος τον διαγωνισμό Red Dot 2022 για τον καινοτόμο σχεδιασμό του και ήδη βρίσκεται στη λίστα των βραβείων της εκδήλωσης IDEA 2022. Η τιμή και η διαθεσιμότητα ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά για το μοντέλο της Nature Mobility.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τώρα και κράνος ποδηλάτου με ενσωματωμένο αερόσακο
Η Kosmoride αλλάζει τα δεδομένα με υπερσύγχρονο e-shop
Kosmoride e-Bikes: Tώρα και στη Λάρισα!