Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Zyrus LP1200 Strada: Βγάζει και… πινακίδες

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zyrus LP1200 Strada: Βγάζει και… πινακίδες

ΝΕΑ

Zyrus LP1200 Strada: Βγάζει και… πινακίδες

ΝΕΑ

Αυτή η Lamborghini των 1.200 ίππων βασίζεται στη Huracan Performante και μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στους δημόσιους δρόμους. Τιμούλα; Στα… 730.500 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Αν και η Zyrus LP1200 Strada μοιάζει εξωτερικά με ένα σκληροπυρηνικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο -όπως θα περίμενε κανείς- μόνο στην πίστα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει. Και όμως! Έχει την άδεια να “σουλατσάρει” και στους δημόσιους δρόμους νόμιμα.

Η Zyrus Engineering είναι μια μικρή aftermarket επιχείρηση στη Νορβηγία, η οποία ασχολήθηκε τον τελευταίο καιρό με τη βελτίωση της Lamborghini Huracan. Η LP1200 Strada είναι το αποτέλεσμα λοιπόν δοκιμών μετά από δύο χρόνια, γράφοντας μέσα σε πίστα πάνω από 6.000 χιλιόμετρα.

Είδες πόσο κοστίζει το ρολόι της Lamborghini Huracan STO;

Advertisement
Advertisement

Βασίζεται σε Lamborghini LP640-4 Performante, ωστόσο τοποθετήθηκαν επιπρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία είναι “δανεισμένα” από το Σκανδιναβικό πρωτάθλημα GT+. Αυτό όμως δεν του αφαιρεί τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να βγάλει κανονικά πινακίδες και να κυκλοφορείται… καθημερινά.

1200 PS + 1.427 kg
Το θηριώδες μοτέρ 5.2 V10 αποδίδει 1.200 PS, κάτι που σημαίνει ότι η εν λόγω Huracan έχει τη διπλάσια ιπποδύναμη από την εργοστασιακή έκδοση. Να σημειωθεί ότι το βάρος είναι στα 1.427 κιλά, 126 κιλά λιγότερα από τη απλή Huracan Performante.

Advertisement

Αν πιστεύετε ότι το κραυγαλέο body kit είναι μόνο για ομορφιά, τότε θα πρέπει να σας διαψεύσουμε μιας και -σύμφωνα με την εταιρεία- παράγει 2.010 κιλά κάθετης δύναμης στην ταχύτητα των 200 χλμ./ώρα. Σε αυτό βοηθάει φυσικά και η πίσω (τεράστια) αεροτομή.

Advertisement

Τιμούλα;
Μόνο 12 Huracan Performante θα μεταμορφωθούν σε LP1200 Strada με τη Zyrus να ζητάει το ποσό των 730.500 ευρώ. Αν προλάβετε και το αγοράσετε θα έχετε και δώρο ένα track day για να μάθετε καλύτερα το πανάκριβο και πανίσχυρο αυτοκίνητο. Βέβαια, τώρα δικαιολογούνται τα χρήματα…

Διαβάστε επίσης:

Lamborghini Huracan Spyder την… είδε υποβρύχιο (+video)

Advertisement

Επίσημο: Η νέα Lamborghini Huracan STO

Lamborghini Huracan Evo RWD: Ότι ακριβώς χρειάζεσαι! (+vid)