Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Η νέα Lamborghini Huracan STO

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Η νέα Lamborghini Huracan STO

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Η νέα Lamborghini Huracan STO

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η διάδοχος της Performante είναι ελαφρύτερη, διακρίνεται για τη βελτιστοποιημένη αεροδυναμική και σαγηνεύει με τις επιδόσεις της.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη διαρροή φωτογραφιών, έφτασε η ώρα για τη… νομοτελειακή πλήρη αποκάλυψη της Lamborghini Huracan Super Trofeo Omologato (STO), η οποία εμπνέεται από τα μοντέλα της Squadra Corse με το V10 μοτέρ, αλλά φέρει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους.

Ουσιαστικά πρόκειται για την διάδοχο της Huracan Performante, ενώ παράγεται αποκλειστικά σε πισωκίνητη έκδοση. Πηγή τροφοδότησης του supercar συνιστά ένας V10 των 5,2 λίτρων ο οποίος ναι μεν αποδίδει ίδια ισχύ με τις Huracan Evo και Performante (630 ps), η ροπή, ωστόσο, είναι μειωμένη κατά 35 Nm (565 αντί 600 Νm).

Η Huracan STO επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-200 σε μόλις 9 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αντιστοιχεί σε 310 χλμ./ώρα. Αναφορικά με τη διαδικασία 100-0 χλμ./ώρα δεν απαιτούνται πάνω από 30 μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Το νεότευκτο μοντέλο απολαμβάνει μια ευρεία γκάμα αναβαθμίσεων συγκριτικά με την Performante. Ειδικότερα το 75% του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα γεγονός που επιτρέπει τη μείωση του βάρους κατά 43 κιλά. Επιπροσθέτως, το καπό είναι ελαφρύτερο κατά 20%, με το συνολικό βάρος ν’ αποτυπώνεται στα 1.339 kg.

Ποσοστιαίες μεταβολές συγκριτικά με τη Huracan, παρατηρούνται και με φόντο την αεροδυναμική, όπου η αποδοτικότητα είναι αυξημένη κατά 37 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η κάθετη δύναμη κατά 53%.

Advertisement

Ακόμη, η Lamborghini STO θα ενσωματώνει τρία (3) νέα προγράμματα οδήγησης, το STO”, το “Trophyκαι το Rain –  για το δρόμο, την πίστα και τη βροχή αντίστοιχα.

Το μοντέλο που επέλεξε η Lamborghini για τα αποκαλυπτήρια διακρίνεται για το γαλάζιο (Blue Laufey) χρώμα του αμαξώματος και τις απαστράπτουσες πορτοκαλί (California Orange) λεπτομέρειες οι οποίες επεκτείνονται και στην καμπίνα.

Advertisement

Οι ζάντες του μοντέλου είναι κατασκευασμένες από μαγνήσιο και έχουν διάμετρο 20 ίντσες, ενώ ντύνονται από ελαστικά Bridgestone Potenza συμβατά τόσο για πίστα όσο και για τους καθημερινούς δρόμους.

Σχεδιαστικά, η μάσκα είναι επανασχεδιασμένη, οι αεραγωγοί είναι ανανεωμένοι, ενώ επιβλητική είναι η παρουσία της λεπτής γραμμής σε πορτοκαλί χρώμα που θέτει τα όρια καπού-προφυλακτήρα, ενώ, καθώς επεκτείνεται στα πλευρά του μοντέλου… εκτελεί χρέη μαρσπιέ.

Advertisement

Όσον αφορά το πίσω μέρος, οι διαφορές με την Performante είναι δυσδιάκριτες. Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στην αεροτομή, η οποία πλέον φέρει αυξημένες διαστάσεις και πιο επιθετική μορφή.

Στην καμπίνα η ιταλική εταιρεία δεν αποκλίνει από το DNA της. Παρατηρούνται οι ίδιοι αεραγωγοί, αντίστοιχο τιμόνι, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι λεπτομέρειες σε πορτοκαλί και γαλάζιο χρώμα. Η κεντρική κονσόλα είναι ελαφρώς πιο λιτή, αλλά κοσμείται από το ακρωνύμιο “STO”.

Σημειώνεται πως η νέα Lamborghini STO θα λανσαριστεί την προσεχή άνοιξη με τιμή εκκίνησης τα 276.995 ευρώ (327.838 δολάρια), στην αγορά των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Θέμα τα Τέλη Κυκλοφορίας…

Lockdown: Πως μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

Αυτά είναι τα δικαιώματα των ντελιβεράδων!