Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Zyrus «τερμάτισε» μία Lamborghini Huracan EVO

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Zyrus «τερμάτισε» μία Lamborghini Huracan EVO

ΝΕΑ

Η Zyrus «τερμάτισε» μία Lamborghini Huracan EVO

ΝΕΑ

Αυτό το ανήμερο «θηρίο» της Zyrus Engineering είναι μία Lamborghini Huaracan Evo, αλλά με κάποιον τρόπο… πολύ ισχυρότερη.

Advertisement
Advertisement

Το Zyrus LP1020 Stimolante, όπως ονομάστηκε αυτό το τουμπανισμένο hypercar, θα διατεθεί στο κοινό σε μόλις 24 μονάδες, αυτό όμως δεν είναι το πιο αξιοπερίεργο.

Το πιο αλλόκοτο από όλα, είναι πως είναι ένα hypercar… καθόλα νόμιμο για τους δημόσιους δρόμους! Και δεν μπορείς να πεις φυσιολογικό να κυκλοφορεί και να είναι δίπλα σου στο φανάρι μία «τουμπανιασμένη» Lamborghini Huracan EVO που αποδίδει 1.090 ίππους και 330 κιλά ροπής σε συνδυασμό με εξωπραγματική αεροδυναμική.

Η ονομασία LP1020 Stimolante προέρχεται από τον εξαιρετικά αποδοτικό αυτόν κινητήρα, ο οποίος είναι ένας twin turbo V10 5,2 λίτρων, που δίνει τη δυνατότητα στο ιταλικό hypercar με νορβηγική «πινελιά» να αγγίζει τα 345 χλμ./ώρα περίπου σε τελική ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement

Τί έχει κάνει όμως η Zyrus στο ιταλικό μοντέλο για να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα; Αρχικά, του έχει τοποθετήσει αναρτήσεις Ohlins της σειράς TTX, δίσκους από ανθρακονήματα και λάστιχα Pirelli Trofeo R.

Το αεροδυναμικό πακέτο φέρει νέους διαχύτες, αεραγωγούς μπροστά και μία τεράστια πίσω αεροτομή. Αυτόματα λοιπόν με όλα αυτά, το βάρος του ξεπερνάει τον 1,5 τόνο, αλλά παράγει 1.300 κιλά κάθετης δύναμης στα 240 χλμ./ώρα.

Advertisement

Τέλος, η Zyrus έχει προσθέσει ένα ελαφρύ ενιαίο σύστημα εξάτμισης της Inconel, ώστε αυτή η ασύμμετρη απόδοση να καταλήγει σε ένα ποιοτικό σύνολο φέροντας έναν μοναδικό θόρυβο.

Advertisement

Η νορβηγική εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 και έκτοτε προσπαθεί να φέρει την Huracan στα μέτρα της, για να την φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Θα γίνει ακόμα μία Mansory ή θα ξεχωρίσει με διαφορετικό τρόπο το έργο της όσο θα περνούν τα χρόνια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Zyrus LP1200 Strada: Βγάζει και… πινακίδες
H «αγριεμένη» Porsche Taycan της Zyrus Engineering
Lamborghini Huracan EVO: Η χαρά της οδήγησης (video)