Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda: Ετοιμάζει νέα σπορ μοντέλα;

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda: Ετοιμάζει νέα σπορ μοντέλα;

ΝΕΑ

Mazda: Ετοιμάζει νέα σπορ μοντέλα;

ΝΕΑ

Ένα νέο εμπορικό σήμα με το «R» ως λογότυπο, που θυμίζει την λέξη Racing, κατέθεσε προς έγκριση η Mazda. Αυτό μας βάζει σε σκέψεις γιατί η Ιαπωνική εταιρία είτε θα παράγει κάποιο μοντέλο επιδόσεων ή ετοιμάζει το δικό της τμήμα βελτιώσεων.

Advertisement
Advertisement

Οι εικόνες του εμπορικού σήματος Mazda R κατατέθηκαν στο Ιαπωνικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και ανακαλύφθηκαν από το διαδικτυακό φόρουμ των φίλων της εταιρίας.

Το νέο λογότυπο αποτελείται από ένα τυποποιημένο «R» με μπλε, κόκκινο και λευκό φόντο. Για κάποιους πολύ παρατηρητικούς, το κόκκινο τρίγωνο μπορεί να είναι ένας φόρος τιμής στον φημισμένο περιστροφικό (Wankel) κινητήρα της εταιρείας.

Το λογότυπο έχει επίσης ομοιότητες με το σήμα Spirit R, που χρησιμοποιούσαν τα RX-7 και RX-8. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, η εφαρμογή εμπορικών σημάτων αφορά χρήση σε «αυτοκίνητα και εξαρτήματα».

Advertisement
Advertisement

Η κατάθεση του νέου λογότυπου αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το σήμα «R» για να δηλώσει μια σειρά εξαρτήματα βελτίωσης.

Φυσικά, η πιο συναρπαστική πιθανότητα είναι ότι το σήμα R θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δηλώσει μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων επιδόσεων από τη Mazda, παρόμοια με το τμήμα «N» της Hyundai ή του Gazoo Racing της Toyota.

Advertisement

Υπάρχει η πιθανότητα το σήμα R να χρησιμοποιηθεί στις κορυφαίες εκδόσεις της επόμενης γενιάς Mazda6 και CX-5, δύο μοντέλα που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ότι διαθέτουν εξακύλινδρους κινητήρες σε βενζίνη και diesel.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda: Έρχεται νέος Wankel με turbo!
Mazda MX-5: Η ιστορία του μέσα σε 71 δευτερόλεπτα
Ποιο Mazda είναι το πιο σπάνιο;