Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Zeekr X: Με το VW ID.3 στο στόχαστρο

Ελλάδα 8:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Zeekr X: Με το VW ID.3 στο στόχαστρο

Mobility

Zeekr X: Με το VW ID.3 στο στόχαστρο

Mobility

Με το Zeekr X, η θυγατρική της Geely έχει φτάσει τη γκάμα της να αριθμεί ήδη τρία μοντέλα και οι διαθέσεις της για «κατάκτηση» της Ευρώπης, είναι πλέον εμφανείς.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα πάνω στην οποία «χτίστηκε» το Smart #1, η Zeekr θα διεκδικήσει μερίδιο από την αγορά των μικρομεσαίων ηλεκτρικών, όπως είναι το VW ID.3.

Το τρίτο μοντέλο που παρουσιάζεται τώρα από τη θυγατρική της Geely αναπτύχθηκε με την ονομασία BX 1E και στις προηγούμενες αναφορές της εταιρείας σε αυτό, ονομαζόταν Zeekr 003. Τώρα, το Zeekr X όπως είναι τελικά το όνομά του, ετοιμάζεται για ντεμπούτο στην Κινέζικη αγορά μέσα στο 2023, ενώ αργότερα αναμένεται να το δούμε και στα μέρη μας.

Advertisement
Advertisement

Με μήκος 4,45 μέτρα, ύψος 1,57 και πλάτος 1,84, το νέο μοντέλο της Zeekr έρχεται να μπει στην καρδιά της κατηγορίας των μικρομεσαίων ηλεκτρικών μοντέλων. Το μεταξόνιο είναι ίδιο με εκείνο του Smart #1 (2,75 μέτρα) ενώ κοινά είναι και τα ηλεκτρικά στοιχεία που φροντίζουν για την κίνησή του. Η σχεδίαση του Zeekr X θυμίζει τα μοντέλα Lynk & Co (επίσης του Ομίλου Geely).

Το Zeekr X σχεδιάστηκε στη Σουηδία από την ομάδα σχεδιασμού της Geely, με επικεφαλής τον Stefan Sielaff. Μέχρι στιγμής, το μόνο που ξέρουμε για το μοντέλο είναι πως θα έχει δυναμικές επιδόσεις, αφού η Zeekr κάνει λόγο για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 4,0 δευτερολέπτων.

Advertisement

Άλλα στοιχεία για το νέο της μοντέλο όμως δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα και προφανώς θα μείνει έτσι, μέχρι τον Απρίλιο, όταν και θα παρουσιαστεί το αυτοκίνητο με κάθε επισημότητα στην έκθεση Auto China. Λαμβάνοντας όλα τα δεδομένα στοιχεία από το Smart #1, μπορούμε να περιμένουμε από το Zeekr X να έχει έκδοση με απόδοση ισχύος 272 ίππων και 315 Nm ροπής, με μπαταρία 66 kWh και αυτονομία κοντά στα 440 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές των νέων Ford Ranger & Ranger Raptor στην Ελλάδα
F1: Τα πεντάλ των Hamilton και Russell
Ετοιμάζει μικρότερο RS η Aprilia;