Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ετοιμάζει μικρότερο RS η Aprilia;

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζει μικρότερο RS η Aprilia;

NEWSMOTO

Ετοιμάζει μικρότερο RS η Aprilia;

NEWSMOTO

Η Aprilia «πιάστηκε» να δοκιμάζει ένα μικρότερο RS το οποίο προορίζεται για τις αγορές της Ασίας και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας κάνει το μεγάλο «μπαμ» πριν από περίπου δύο χρόνια όταν παρουσίασε το RS660, η Aprilia κάνει τώρα το επόμενο βήμα θέλοντας ξανά να εντυπωσιάσει το μοτοσικλετιστικό κοινό. Στους δρόμους της Κίνας «πιάστηκε» να δοκιμάζεται ένα νέο μικρότερο RS το οποίο δεν ξεκαθαρίζει περί τίνος πρόκειται, αλλά σίγουρα προκαλεί ίντριγκα.

Είχαμε δεν πριν από μερικούς μήνες σε έγγραφα ότι το ιταλικό εργοστάσιο ετοιμάζει έναν νέο μικρότερο κινητήρα βασισμένο στον δικύλινδρο 660 κ.εκ. Τότε ο κυβισμός είχε διαρρεύσει στα 250 κ.εκ. αλλά πλέον βλέποντας αυτές τις εικόνες το συμπέρασμα είναι ότι το νέο μηχανικό σύνολο είναι μεγαλύτερο.

Advertisement
Advertisement

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μηχανικό σύνολο είναι δικύλινδρο σε σειρά με κυβισμό στα 440 κ.εκ. Η απόδοσή του αναμένεται να είναι κοντά στους 50 ίππους, ενώ το βασικό του σχεδιαστικό χαρακτηριστικό είναι ότι το κιβώτιο ταχυτήτων είναι τοποθετημένο ανάμεσα στους κυλίνδρους.

Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθός του είναι περιορισμένο, κάτι που βοηθάει και τον σχεδιασμό του πλαισίου και τη στήριξη του ψαλιδιού. Η θέση οδήγησης δείχνει να είναι πιο φιλική στην καθημερινή οδήγηση, ενώ οι αναρτήσεις φαίνονται εκλεπτυσμένες. Η κίνηση της Aprilia να κατασκευάσει μια RS440 ίσως σημάνει και την είσοδό της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport 300 τα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Για την ώρα πάντως το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα στις αγορές της Ασίας και έπειτα θα πάρει το δρόμο προς την Ευρώπη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Aprilia επιστρέφει στα Rally Raid
Γόνατα στο… χιόνι με μια Aprilia RSV4 (+video)
Δοκιμή: Aprilia RS660 Stars & Stripes