Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

YangWang U8, το κινεζικό… Land Rover Defender (+video)

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

YangWang U8, το κινεζικό… Land Rover Defender (+video)

ΝΕΑ

YangWang U8, το κινεζικό… Land Rover Defender (+video)

ΝΕΑ

Η YangWang, μια νεοσύστατη εταιρεία η οποία ανήκει στον κινεζικό κολοσσό BYD, παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο το οποίο ονομάζεται U8. Περί τίνος πρόκειται;

Advertisement
Advertisement

H κινεζική YangWang μετρά μόλις λίγες ημέρες ύπαρξής της (σημ. από τη δημοσίευση του παρόντος), καθώς η εμφάνισή της στην παγκόσμια αγορά έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2023, μαζί με την επίσημη παρουσίαση του πρώτου μοντέλου της.

Η εταιρεία είναι μία ακόμα στο επιχειρηματικό πορτφόλιο της BYD και ιδρύθηκε με αποκλειστικό σκοπό να κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά εκτός δρόμου οχήματα. Η YangWang, η ονομασία της οποίας σημαίνει «κοιτώ ψηλά» ή «ζηλεύω», παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της που ονομάστηκε U8.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα όχημα το οποίο έπρεπε αναγκαστικά να εντυπωσιάσει για να τραβήξει έντονα το ενδιαφέρον τόσο γι’ αυτό όσο και για τη νεοσύστατη εταιρεία. Έτσι, οι Κινέζοι αποφάσισαν να το κάνουν να μοιάζει με το Land Rover Defender, να έχει ένα έντονα σχεδιασμένο αμάξωμα με αδρά χαρακτηριστικά και μεγάλες διαστάσεις (π.χ. το μήκος του φτάνει τα 5.300 χλστμ. και το μεταξόνιό του τα 3.050 χλστμ.).

Το U8 βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα η οποία έχει την κωδική ονομασία «e4» και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τύπου σκάλας. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό του, οι οποίοι έχουν συνδυαζόμενη ισχύ μεγαλύτερη από 1.115 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 1.627 Nm!

Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η YangWang, το πάτωμα του νέου εκτός δρόμου μοντέλου είναι διαμορφωμένο με τρόπο ώστε να επιτρέπει στο όχημα που να «πλανάρει» εάν χρειαστεί να διασχίσει ένα βαθύ υδάτινο πέρασμα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί με σχετικά αυξημένη ταχύτητα εντός αυτού, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Advertisement

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, το U8 επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα, ενώ σε περίπτωση που κάποιο ελαστικό του χάσει τον αέρα, μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 120 χλμ./ώρα. Η τιμή του στην κινεζική αγορά θα ξεκινά από τα περίπου 1.000.000 γουάν (περίπου 137.390 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: BYD ETP3
Κινέζικη Ferrari με 1.115 άλογα και τιμή «χώμα» (+video)
Γιατί είναι στα «κάγκελα» οι ιδιοκτήτες Tesla;