Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται ηλεκτρικό Land Rover Defender!

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται ηλεκτρικό Land Rover Defender!

ΝΕΑ

Έρχεται ηλεκτρικό Land Rover Defender!

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση θα αλλάξει τα ιερά και τα όσια της off road οδήγησης, με το Defender να αποκτά και αυτό πρίζες και μπαταρίες.

Advertisement
Advertisement

Είναι κοινά αποδεκτό από όλους ότι η ηλεκτροκίνηση θα επικρατήσει έως το τέλος της δεκαετίας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπάρχουσα τεχνολογία μπαταριών και η ανάπτυξη των δικτύων φόρτισης.

Το να περάσει όμως και στα αυτοκίνητα που είναι φτιαγμένα για εκτός δρόμου περιπέτειες, είναι ένα μεγάλο άλμα, καθώς αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να βρεθούν κάτω από τους περιορισμούς που θέτει η αυτονομία και η ανάγκη για φόρτιση.

Παρ’ όλα αυτά έχουμε ήδη δει την Jeep να έχει στα πλάνα της ένα πλήρως ηλεκτρικό Wrangler, κάτι που θα κάνει και η Ford με το Bronco, αλλά και η Mercedes με την G-Class. Και τώρα έρχεται και το… τελειωτικό χτύπημα, καθώς όπως κυκλοφόρησε από την Land Rover ετοιμάζεται και ένα πλήρως ηλεκτρικό Defender.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του εμβληματικού 4×4 κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια και αναμένεται να έχει ένα φρεσκάρισμα μέσα στο 2025. Αυτό θα συνδυαστεί όπως φαίνεται και με μία σημαντική προσθήκη στην γκάμα, μιας καθαρά ηλεκτρικής έκδοσης.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο στο οποίο βασίζεται το υπάρχον Defender. Έτσι η ανανεωμένη γενιά θα βασίζεται πλέον στην MLA-Flex πλατφόρμα, η οποία βρίσκεται και στα Range Rover και Range Rover Sport.

Advertisement

Η υιοθέτηση αυτής της πλατφόρμας θα γίνει για να μπορέσει το Defender να ενσωματώσει μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες. Κάτι που θα γίνει για τα δύο άλλα μοντέλα μέσα στο 2024.

Το ηλεκτρικό Defender αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2025 και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάποια χαρακτηριστικά του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα έχει μπαταρία πέριξ των 100 kWh και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, έτσι ώστε να έχει κάποιο νόημα για εκτός δρόμου όχημα και να μην ψάχνετε για ρεύμα στη μέση του πουθενά.

Advertisement

Πάντως, η ηλεκτροκίνηση έχει και πλεονεκτήματα για την εκτός δρόμου κίνηση. Τα ηλεκτρικά μοτέρ είναι πιο εύκολο να ρυθμιστούν για ακριβή μετάδοση της κίνησης σε κάθε τροχό. Ενώ και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους με την άμεση απόδοση της ροπής είναι κάτι που χρειάζεται σε όσους κινούνται σε ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ειδική έκδοση για το Land Rover Defender
Land Rover Defender: Εξάτροχο και… αγροτικό
Το Land Rover Defender είναι και plug-in υβριδικό