Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινέζικη Ferrari με 1.115 άλογα και τιμή «χώμα» (+video)

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινέζικη Ferrari με 1.115 άλογα και τιμή «χώμα» (+video)

ΝΕΑ

Κινέζικη Ferrari με 1.115 άλογα και τιμή «χώμα» (+video)

ΝΕΑ

To λένε Yangwang U9, είναι -παραδόξως- όμορφο, έχει καταιγιστικές επιδόσεις και κοστίζει όσο ένα καλά εξοπλισμένο ευρωπαϊκό μεγάλο SUV. Σκέφτεστε ακόμα εκείνη την Ιταλική Ferrari;

Advertisement
Advertisement

Οι Κινέζοι έχουν πάρει φόρα και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τους σταματήσει. Ακόμα και τα ιερά και τα όσια της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, εκεί που έχουν δικαίωμα να σταθούν εταιρίες όπως οι Ferrari, η Lamborghini ή η Porsche.

Για την BYD αυτά είναι… λεπτομέρειες. Και με τη νέα μάρκα πολυτελείας που δημιούργησε στην Κίνα, την Yangwang, είναι έτοιμη να μπει στα χωράφια των πιο φημισμένων σπορ κατασκευαστών του κόσμου.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι το Yangwang U9 και είναι μαζί με ένα αντίστοιχων προδιαγραφών τεράστιο SUV με την ονομασία U8 τα πρώτα δείγματα γραφής της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Επικεντρώνοντας στο U9, οι προδιαγραφές του πραγματικά ζαλίζουν. Η εταιρία ανακοινώνει ότι κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, επίδοση που το φέρνει ανάμεσα στα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου.

Ως προς τα μηχανικά μέρη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εφοδιάζεται με το ίδιο ηλεκτρικό πακέτο που υπάρχει στο U8. Κάτι που σημαίνει ότι θα διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία μοιράζουν την ισχύ ανεξάρτητα σε κάθε τροχό.

Advertisement

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα διατηρήσει την ίδια μέγιστη ισχύ, δηλαδή κοντά στα 1.115 άλογα. Κάτι που σε συνδυασμό με το πολύ αεροδυναμικό σχήμα, αποτελεί εγγύηση για καταιγιστικές επιδόσεις.

Advertisement

Η σχεδίασή του είναι άκρως εντυπωσιακή, με πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα, και με αρκετό ευρωπαϊκό “χρώμα”, όπως για παράδειγμα οι προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες. Λεπτομέρειες όπως το “φτερό καρχαρία” στο πίσω παράθυρο ή το τεράστιο diffuser ενισχύουν ακόμα περισσότερο την σπορ εικόνα του.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι ότι δεν μιλάμε για ένα πρωτότυπο, αλλά για ένα μοντέλο που είναι σχεδόν έτοιμο για παραγωγή. Όσο για την τιμή του θα είναι κοντά στα 138.000 ευρώ για την Κίνα. Σκέφτεστε ακόμα εκείνη την Ferrari;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: BYD ETP3
Πόσες εταιρείες θα απαρτίζουν την BYD;
Απόβαση της BYD στη Γαλλία και την Ευρώπη