Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW ID. Buzz: Έρχεται σε τρεις εκδόσεις

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID. Buzz: Έρχεται σε τρεις εκδόσεις

ΝΕΑ

VW ID. Buzz: Έρχεται σε τρεις εκδόσεις

ΝΕΑ

Η βερσιόν παραγωγής του φουτουριστικού βαν θα ενσωματώνει τεχνολογίες τελευταίας γενιάς και θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις που θα ικανοποιούν τελείως διαφορετικές ανάγκες.

Advertisement
Advertisement

Το ημερολόγιο έγραφε Ιανουάριος του 2017, όταν η VW σύστησε στους επισκέπτες της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό επιβατικό βαν με την ονομασία ID.Buzz. Περίπου τέσσερα χρόνια μετά, η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, δίνοντας ραντεβού για το 2022.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ριζοσπαστικής σχεδίασης βαν θα διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, καθεμία εκ των οποίων θα ευθυγραμμίζεται με συγκεκριμένη αυτοκινητική κουλτούρα, και διαφορετικές μεταφορικές συνήθειες.

Ειδικότερα, η έκδοση που διατεθεί στην Ευρώπη θα είναι 6θέσια και θα χρησιμοποιείται κυρίως από εταιρείες ride-sharing (διαμοιρασμού οχημάτων). Μάλιστα, διαρρέει πως στόχος της εταιρείας είναι το ID.Buzz να μπορεί να μεταφέρει τους διπλάσιους επιβάτες απ’ότι ένα όχημα της Uber και Lyft. Τα καθίσματα θα είναι ξεχωριστά (κατά μόνας) και ο κάθε επιβάτης θα έχει μπροστά του τη δικιά του οθόνη για την απαραίτητη ενημέρωσή του.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση του ID.Buzz που θα διατεθεί στις ΗΠΑ (το 2024) θα είναι ριζικά διαφορετική από την ευρωπαϊκή. Ουσιαστικά θα απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα όχημα που θα προσφέρει άνετες οικογενειακές μετακινήσεις και ταυτόχρονα θα ενσωματώνει τεχνολογίες τελευταίας γενιάς. Οι πίσω θέσεις θα είναι τέσσερις σε αριθμό και θα χωρίζονται σε δύο σειρές, σε αντίθετη φορά η μία από την άλλη.

Αναφορικά με την τρίτη βερσιόν, αυτή θα είναι επαγγελματική και όπως όλα δείχνουν θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του ID.Buzz Cargo που είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Advertisement

Τότε η VW είχε αναγάγει το Buzz Cargo σε ένα από τα πιο προηγμένα ελαφρά επαγγελματικά στην ιστορία της αυτοκίνησης, δεδομένου ήταν εξοπλισμένο με πληθώρα έξυπνων αποθηκευτικών χώρων, κομψή σχεδίαση και ένα πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης.

Η γερμανικά μάρκα, μάλιστα, φαίνεται πως εργάζεται πυρετωδώς πάνω στο τελευταίο σύστημα, το οποίο εξελίσσεται από κοινού με Argo AI, που ειδικεύεται σε συστήματα λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement

Η τεχνολογία θα είναι επιπέδου 4 και θα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2025, χαρίζοντας χαμόγελα στις εταιρείες διανομής προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησαν οι ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού των VW ID.3 και ID.4
Νέο VW Tiguan Allspace: Εκσυγχρονισμός (video)
Πότε θα κυκλοφορήσουν τα VW ID.1 και ID.2;

Advertisement